راز تهیه غذای محبوب خوزستانی: قلیه میگو
قلیه میگو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب است که در استان خوزستان تهیه می شود. این غذا از موادی مانند میگو، پیاز، سیر، آرد، شنبلیله، گشنیز و رب گوجهفرنگی تهیه میشود و با اضافه کردن ادویهجاتی مانند نمک، فلفل، دانه گشنیز، پودر سیر و پودر دانه تمر هندی طعم فوقالعادهای به غذا میدهد. برای تهیه این غذای خوشمزه، ابتدا میگوها را تمیز کرده و سپس آنها را با آب و نمک سپرد تا آبشان برود. سپس تمر هندی را له کرده و آن را با آرد مخلوط کرده و سبزیجات را نیز خرد کرده و پخت میگوها را آماده میکنید. در نهایت همه مراحل با هم ترکیب شده و قلیه میگو آماده سرو است. این غذا میتواند در وعدههای نهار و شام و حتی در ماه رمضان برای افطار مورد استفاده قرار گیرد.
نمناک نوشت: قلیه میگو از غذاهای خوشمزه کشورمان است که شباهت زیادی به قلیه ماهی دارد.طرز تهیه “قلیه میگو” غذای ویژه و مخصوص خوزستان را در ادامه ملاحظه فرمایید.
روش پخت قلیه میگو
قلیه میگو، از خوش طعم ترین غذاهای جنوب کشورمان است که در واقع یک خورشت خوشمزه است که از میگو تهیه شده و به همراه سبزیجاتی مانند گشنیز و شنبلیله و دیگر ادویه جات طعم دار شده است. در این دستور نکات طلایی طبخ این خورشت دریایی بی نظیر را خواهید دید.
مواد لازم قلیه میگو
میگو : نیم کیلوپیاز : 1 عدد بزرگسیر خرد شده یا له شده : یک بوته کاملآرد :2 قاشق غذا خوریشنبلیله :50 گرم گشنیز : 250 گرمرب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری در صورت تمایلعصاره تمر هندی :1 پیمانهنمک فلفل قرمز و سیاه پودر دانه گشنیز پودر سیر
مواد آخری که در داخل دستور تهیه ذکر شد. بستگی به میزان نیاز غذای شما می باشد پس حتما آن را به اندازه کافی اضافه نمایید.
طرز تهیه قلیه میگو
مرحله اول:
برای درست کردن قلیه میگو ابتدا باید میگوها را تمیز کنید و یا از میگوهای آماده شده و بسته بندی استفاده کنید. سپس میگوها را در مقداری نمک و آب جوش به مدت نیم ساعت قرار دهید و بعد آبکشی کنید تا نمک اضافه آن گرفته شود.
مرحله دوم:
در این فاصله تمر هندی را هم در مقداری آب گرم بریزید و با دست کمی آن را له کنید تا نرم شود و بعد آن را صاف کنید.سپس عصار تمر هندی را با آرد مخلوط کنید.
مرحله سوم:
گشنیز و جعفری را هم تمیز کنید و بشویید و بعد از اینکه آب آنها خشک شد آنها را کاملا خرد کنید تا ریز ریز شوند.
مرحله چهارم:
پیازها را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید ، کمی بعد از تفت خوردن پیاز سیر خرد شده را هم اضافه کنید و به همراه پیاز سرخ کنید.
مرحله پنجم:
در همین حین سبزی های خرد شده را هم اضافه کنید تا با حرارت ملایم به همراه پیاز و سیر تقت بخورند و جا بیفتند.کمی که سبزی ها سرخ شدند مقداری آب به داخل آنها اضافه میکنیم تا بجوش بیاید.
مرحله ششم:
ادویه ها را هم به همراه عصاره تمر هندی مخلوط شده با آرد به داخل خورش اضافه میکنیم تا همه مواد با هم ترکیب شوند و جا بیفتند.
مرحله هفتم:
در 5 دقیقه آخر میگو ها را داخل خورشت بریزد تا قلیه میگو آماده شود.اگر هم دوست داشتید به قلیه میگو رب هم میتوانید اضافه کنید. فقط دقت کنید میگو بیشتر از 5 دقیقه در خورش نجوشد چون سفت می شود.
نکات تکمیلی در مورد قلیه میگو
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 5دقیقه میباشد .
قلیه میگو را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
راضیه میرزاحیدری