راز تهیه سوپ گرماو به سبک شفیقان
سوپ گرماو یکی از غذاهای محبوب و محلی کردیها است که ارزش غذایی بالایی دارد. این سوپ حاوی نخود، لوبیا، جو، و سیبزمینی است که به دلیل حضور حبوبات مغذی و سیبزمینی، انرژی زیادی به بدن ارائه میدهد. با انواع ادویههای خوشمزه چون زردچوبه و فلفل سیاه طعم لذیذی به سوپ میبخشد. برای پختن این سوپ، حبوبات را ابتدا نیمپز کرده و سپس با پیاز تفت داده و آب قلم اضافه و ۲ ساعت دیگه بپزید. سرانجام سیبزمینی را به سوپ اضافه کرده و به مدت ۴۵ دقیقه دیگه بپزید تا سوپ نرم و لعابی شود. این سوپ مخصوصا برای کودکان و بزرگسالان مناسب بوده و میتوان آن را با تزیین جعفری تازه سرو کرد. اگر استاک استفاده نمیکنید، میتوانید از آب مرغ استفاده کنید.
سوپ گرماو یکی از غذاهای محلی کردهاست که بهدلیل داشتن آب مرغ، قلم و حبوبات مغذی به همراه سیبزمینی ارزش غذایی زیادی دارد. وجود سیبزمینی در این سوپ آن را به منبع کربوهیدرات و یک غذای کامل تبدیل کرده است.
تعداد نفرات: برای ۴ نفر
مدت زمان پخت: ۳ ساعت
مناسب:کودکان و بزرگسالان
مواد لازم:
نخود آبگوشتی و لوبیا قرمز: یک لیوان
جوی پوست کنده: نصف لیوان
سیبزمینی: ۲ عدد
آب قلم یا آب مرغ: ۲ لیوان
پیاز بزرگ: یک عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
جعفری تازه: یک دسته
دستور پخت:
۱. لوبیا، نخود و جو را که از شب قبل خیسانده شده، با مقداری آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا حبوبات به مدت نیم ساعت نیمپز شود.
۲. پیاز رنده شده را تفت دهید. وقتی پیاز نرم و طلایی شد، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید.
۳. حبوبات پخته را داخل پیازداغ بریزید. مقداری آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و حدود ۲ ساعت زمان بدهید تا حبوبات کاملا بپزد.
۳. آب قلم را همراه با سیبزمینی نگینی شده به قابلمه سوپ اضافه کنید و دوباره درب قابلمه را ببندید.
۴. صبر کنید تا سوپ ۴۵ دقیقه دیگر بپزد و حسابی لعاب بیندازد. سپس آن را با جعفری تزیین کنید.
نکته: اگر از قرص استاک استفاده میکنید حواستان باشد که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد. در آخر غذا را مزه کنید و اگر نیاز بود، نمک اضافه کنید. به جای قرص استاک میتوانید از دو لیوان آب مرغ استفاده کنید.
منبع: همشهری