راز تهیه شیرینی های شاهانه؛ لذیذ و روایح بازاری
شیرینی سپه سالاری یکی از شیرینیهای سنتی و محبوب است که در ایران تهیه و مصرف میشود. این شیرینی از مواد اولیه سادهای مانند آرد، شکر، تخممرغ، ماست و عسل تهیه میشود و با مهرهای مختلف طرحهای زیبا و متنوعی به آن اعطا میشود.
برای تهیه شیرینی سپه سالاری، مواد اولیه را به ترتیب موضوع شده در آموزش ذکر شده تهیه و ترکیب کنید. سپس با مراحل مختلف همزدن و ترکیب مواد، خمیر شیرینی را حاصل کنید.
سپس مواد رومال شیرینی را تهیه کرده و روی خمیر شیرینی زده و ماسوره کنید. شیرینیها را در فر پخته و پس از پخت، با عسل و پودر پسته یا کنجد تزئین کرده و آماده برای سرو و نوش جان شدن باشند.
تهیه شیرینی سپه سالاری نیازمند توجه به جزئیات و دقت است اما با دنبال کردن مراحل آموزش و توجه به نکات مهم، میتوانید این شیرینی خوشمزه و دلچسب را در خانه خود تهیه کرده و از آن لذت ببرید.
شیرینی سپه سالاری، یکی از شیرینیهای قدیمی و سنتی است که به روشهای مختلفی تهیه میشود. این شیرینی شباهت زیادی به انواع کلوچهها دارد.امروزه با مهرهای مختلفی طرحهای متنوعی روی شیرینی سپه سالاری ایجاد میکنند که تنوع شکل ظاهری آن را بیشتر کرده است. این شیرینی بافت نرم و لطیفی دارد و با مواد اولیه بسیار ساده و در دسترسی تهیه میشود.ما امروز در این بخش از تک فانبلاگ کاملترین و سادهترین طرز تهیه شیرینی سپه سالاری را به صورت مرحله به مرحله همراه با ذکر تمام نکاتی که در تهیه این شیرینی باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.طرز تهیه شیرینی سپه سالاریمدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه این شیرینی ۴۰-۳۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش ۲۰-۲۵ عدد شیرینی به شما میدهد که به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را تغییر دهید و در حجم های بیشتری این شیرینی خوشمزه را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این شیرینی در دسته بندی متوسط قرار دارد. مواد لازم جهت تهیه شیرینی سپه سالاری:آرد سفید قنادی۱۷۰ گرمآرد برنج۵۰ گرمروغن جامد۸۰ گرمروغن مایع۳۰ گرمشکر۸۰ گرمتخم مرغ۲ عددعسل۱ قاشق سوپخوریوانیل۱ قاشق چایخوریماست۹۰ گرمبیکینگ پودر۱ قاشق چایخوریجوش شیرین۱ قاشق چایخوری مواد لازم جهت تهیه رومال شیرینی سپه سالاری:زرده تخم مرغ۱ عددمحلول زعفرانبه مقدار دلخواهخامه صبحانه۱ قاشق چایخوریعسلبه مقدار دلخواهپودر پسته یا کنجد (برای تزئین)به مقدار دلخواهمرحله اول: آماده سازی و ترکیب آردهاآرد سفید و آرد برنج را با هم ترکیب کنید. ترکیب فوق را ۲-۳ مرتبه از الک رد کنید.الک کردن آردها موجب هوادهی شدن ذرات آرد میشود و در نهایت بافت شیرینی شما را نرم و لطیف میکند.مرحله دوم: افزودن روغن جامدروغن جامد را به ترکیب آردها اضافه کنید و مواد را به خوبی به هم زنید تا مواد شما بافتی شبیه به خرده نان به خود گیرد.مرحله سوم: افزودن روغن مایعروغن مایع را به ترکیب آردها و روغن جامد بیفزایید.همه مواد را به خوبی به هم زنید تا روغنها به خورد آرد روند. ترکیب فوق را کنار گذارید و به سراغ مرحله بعد روید.مرحله چهارم: ترکیب تخممرغ، شکر و وانیلدرون ظرف مناسبی تخممرغها را بشکنید.شکر و وانیل را به آن اضافه کنید و همه مواد را با دور تند همزن برقی ۴-۷ دقیقه به هم زنید تا مواد شما بافتی پفکی و کرمی رنگ به خود گیرد. در این بازه زمانی مواد را چندین بار دورگیری کنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.مرحله پنجم: افزودن عسل و ماستعسل و ماست را به ترکیب مواد تخممرغی اضافه کنید.همه مواد را ۲-۳ دقیقه دیگر با دور تند همزن برقی بهم زنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.در این مرحله از شربت بار به جای عسل میتوانید استفاده کنید.مرحله ششم: افزودن بیکینگپودر و جوششیرینجوششیرینی و بیکینگپودر در بافت شیرینی را پوک میکنند.آنها را به ترکیب تخممرغیتان اضافه کنید و ۱-۲ دقیقه دیگر با دور تند همزن بهم زنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.مرحله هفتم: ترکیب مواد مایع و جامددر این مرحله مواد مایع را که در مرحله قبل آماده کردید کمکم به ترکیب مواد خشک (ترکیب آردها و روغن که در مرحله سوم آماده شد) اضافه کنید و به صورت دورانی مواد را به هم زنید تا کمکم با هم ترکیب شوند.توجه داشته باشید که از به هم زدن بیش از اندازه مواد پرهیز کنید. همین که مواد شما بافتی یک دست به خود گرفت کافی است.مرحله هشتم: ماسوره زدن شیرینیماسوره ساده یا طرح دارتان را در قیف شیرینی قرار دهید.مایه تهیه شده شیرینی را درون قیف بریزید و ته قیف را ببندید.ته سینی فر را کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز گذارید و از مواد شیرینی با کمی فاصله روی سینی فر پایپ کنید.در این مرحله اگر از ماسوره ساده استفاده کردید میتوانید با کمک مهر روی شیرینیها طرح بیندازید.برای این کار ابتدا مهر را درون مقداری آرد بزنید و آرد اضافه آن را بریزید سپس مهر را روی شیرینیها زنید تا نقش آن روی خمیر بیفتند.مرحله نهم: آماده سازی مواد رومال شیرینیبرای آماده سازی مواد رومال زرده را درون ظرف مناسبی بریزید و کمی با چنگال به هم زنید تا از حالت لختگی خارج شود.خامه و محلول زعفران را به آن اضافه کنید و به هم زنید تا مواد یک دست شوند.حال با کمک براش از مواد رومال روی شیرینیها زنید.مرحله دهم: آماده سازی فرفر برقی یا گازیتان را از ۱۰-۱۵ دقیقه قبل از پخت شیرینی روشن کنید تا فر به خوبی گرم شود.توجه داشته باشید که گرم کردن فر پیش از پخت شیرینی یکی از اصول و نکات مهمی است که در بافت و کیفیت نهایی شیرینی شما پس از پخت تاثیر زیادی دارد.مرحله یازدهم: پخت شیرینیسینی حاوی شیرینیهای سپه سالاریتان را در طبقه وسط فر قرار دهید.دمای پخت در فر برقی ۱۷۵-۱۸۰ درجه و مدت زمان پخت ۱۲-۱۵ دقیقه باید باشد.پس از پخت شیرینیها را از فر خارج کنید و منتظر بمانید تا کمی خنک شوند.مرحله دوازدهم: تزیین شیرینیپس از خنک شدن شیرینیها با براش یا قاشق چایخوری مقداری عسل در مرکز شیرینیها زنید و روی آن پودر پسته یا کنجد بریزید.کمی زمان بدهید تا مغزها به عسل بچسبند.شیرینیهای سپه سالاری فوقالعاده جذاب و خوشمزه شما آماده نوش جان کردن و سرو هستند.امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقهمندان به شیرینیهای سنتی و خانگی قرار گرفته باشد.اگر شما در تهیه این شیرینی از فوتوفنهایی استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن شیرینی میشود خوشحال میشویم که آن را در بخش نظرات این مطلب از مجله آشپزی تک فانبا ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک گذارید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.