راهکارهای شناسایی روغن کرچک اصلی
روغن کرچک یکی از روغنهای باکیفیت و با ارزش است که استفادههای بسیار زیادی دارد. برای خریداران معمولی این روغن را تشخیص دادن ممکن نیست، اما برخی ویژگیهای ظاهری به آنها کمک میکند. اولین ویژگی که میتوان به آن توجه کرد، رنگ روغن کرچک است. روغن بکر رنگ تیره و متمایل به سبز کدر دارد، اما بعد از فیلتر شدن، شفاف و رنگ زرد مات میشود. بافت و ویسکوزیته روغن کرچک نیز تفاوتی با روغنهای دیگر دارد؛ این روغن لزج و چسبناک است. همچنین بوی روغن کرچک نیز معلومتر میشود اگر با بوی گیاه کرچک آشنا باشید. بوی روغن بکر نسبت به روغن تصفیه شده، بوی تازگی گیاه را دارد. بنابراین، بر اساس این ویژگیها میتوان روغن کرچک اصل را تشخیص داد و از کیفیت آن مطمئن شد.
تشخیص روغن کرچک اصل برای مصرف کننده و خریدار عادی به راحتی ممکن نیست؛ اما برخی ویژگیهای ظاهری به آنها در این امر کمک میکند:
۱. رنگ روغن کرچک: رنگ روغن اولین ایتمی است که خریدار در هنگام خرید روغن کرچک به چشمش میآید و بررسی را با آن شروع میکند. روغن کرچک بکر و خالص اگر فیلتر و تصفیه نشده باشد، رنگ تیره و متمایل به سبز کدر دارد و اگر در درجه بعد فیلتر شود، روغنی شفاف است که رنگ آن به زرد مات متمایل میشود. همچنین اگر روغن کرچک را کاملا تصفیه شیمیایی کنند، کاملا شفاف و یا متمایل به زرد کمرنگ میشود.
۲. بافت و سیالیت روغن کرچک: حتما در مورد روغن کرچک اصل شنیدهاید که یکی از ویژگیهای متمایز آن ویسکوز بودنش نسبت به روغنهای دیگر است. به زبان سادهتر روغن کرچک همانند دیگر روغنها روان و سیال نیست؛ بلکه مانند عسل کمی لزج و چسبناک است. همین ویژگی باعث شده است که استفاده از آن بهتنهایی روی پوست یا مو کمی سخت باشد و معمولا میگویند که آن را با روغن دیگری ترکیب کنید.
۳. بوی روغن کرچک: بوی روغن کرچک اصل را زمانی بهتر متوجه میشوید که با بوی گیاه کرچک آشنا باشید. از آنجا که تولید روغن کرچک بکر در دمای بسیار پایین صورت میگیرد، بوی تازگی گیاه در آن حفظ میشود؛ بنابراین بوی سوختگی نمیدهد و بوی ملایمی از گیاه و دانه کرچک به مشام میرسد. در صورتی هم که روغن کاملا تصفیه شود، هیچ بویی نباید داشته باشد.