راز لاغری: چگونه با کالریهای منفی به وزن دلخواهمان برسیم؟
در واقع، غذاهای دارای کالری منفی موادی هستند که برای هضم و جذب آنها بدن بیشتر انرژی مصرف میکند تا انرژیی که از آنها دریافت میکند. به عبارت دیگر، مصرف این نوع غذاها باعث سوزاندن کالری اضافی در بدن میشود. این غذاها اکثراً از مواد غذایی با محتوای آب بالا و کربوهیدرات بدون چربی یا پروتئین تشکیل شدهاند.
مواد غذاییی مانند کرفس، هویج، کاهو، کلم بروکلی، گریپ فروت، گوجه فرنگی، خیار، هندوانه و سیب از جمله غذاهای دارای کالری منفی هستند. اینها علاوه بر اینکه انرژی بیشتری برای هضم آنها نیاز است، مواد مغذی مهمی را نیز به بدن ارائه میدهند.
در مورد مواد غذایی بدون کالری مانند آب سرد، تحقیقات نشان داده است که نوشیدن آب سرد میتواند متابولیسم را افزایش دهد و به سوزاندن کالریهای اضافی کمک کند. این نوع مواد غذایی سبب اشباع شدن و کنترل سطح قند خون نیز میشوند.
بنابراین، توجه به غذاهای دارای کالری منفی و مواد غذایی بدون کالری میتواند به مدیریت وزن و حفظ سلامتی کمک کند.
نمناک نوشت: در حقیقت هیچ گونه ماده غذایی به جز آب وجود نداشته که کاملا عاری از هرگونه کالری باشد. در این میان غذاهایی وجود دارد که دارای کالری منفی هستند و محبوبیت خاصی در رژیم های غذایی دارند.
اکثر افراد می دانند که هنگام تلاش برای کاهش یا افزایش وزن ، باید میزان کالری دریافتی خود را در نظر بگیرند. کالری میزان انرژی دخیره شده در غذاها یا در بافت های بدن است. به همین دلیل توصیه های معمول در رابطه با کاهش وزن متمرکز بر مصرف کم کالری یا سوزاندن کالری ذخیره شده از طریق فعالیت بدنی است.
بعضی از غذاها در رژیم های لاغری محبوب شده اند زیرا ظاهرا “کالری منفی دارند”، به این معنی که با خوردن آنها کالری از دست می دهید. در حقیقت کالری منفی یعنی مقدار انرژی که شما برای هضم و جذب یک ماده غذایی مصرف می کنید بیشتر از انرژی ای باشد که آن ماده غذایی در بدن شما آزاد کند.
غذاهای با کالری منفی کدامند؟
غذاها مواد مغذی مختلف و مورد نیاز بدن را تامین می کنند. سه گروه اصلی که انرژی بدن را تامین می کنند شامل کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها می شوند.
بدن برای هضم و پردازش هر غذایی که می خورید باید انرژی مصرف کند. میزان انرژی مورد نیاز بر اساس غذا متفاوت است.
غذاهای دارای کالری منفی معمولاً به غذاهایی گفته می شود که بدن برای مصرف و هضم به انرژی بالاتر ی نیاز دارد.
با مصرف غذاهای زیر، می توانید وزن کم کنید ، زیرا برای هضم آن به انرژی بیشتری نسبت به آنچه دریافت می کنید نیاز دارید.
غذاهای رایج:
غذاهایی که دارای کالری منفی هستند معمولاً میوه ها و سبزیجات با محتوای بالای آب هستند.
برخی از نمونه های خاص عبارتند از:
کرفس :
14 کالری در هر فنجان (100 گرم) ، 95٪ آب
هویج:
52 کالری در هر فنجان (130 گرم) ، 88٪ آب
کاهو:
5 کالری در هر فنجان (35 گرم) ، 95٪ آب
کلم بروکلی:
31 کالری در هر فنجان (90 گرم) ، 89٪ آب
گریپ فروت :
69 کالری در هر فنجان (230 گرم) ، 92٪ آب
گوجه فرنگی :
32 کالری در هر فنجان (180 گرم) ، 94٪ آب
خیار:
8 کالری در هر فنجان (50 گرم) ، 95٪ آب
هندوانه :
46 کالری در هر فنجان (150 گرم) ، 91٪ آب
سیب:
53 کالری در هر فنجان (110 گرم) ، 86٪ آب
میوه ها و سبزیجاتی ، مانند لیمو ، کلم ، توت یا کدو سبز، نیز معمولاً در این لیست قرار دارند.
کالری مورد استفاده در جویدن غذا:
برخی افراد تعجب می کنند که آیا انرژی مصرف شده در هنگام جویدن می تواند به منفی بودن کالری غذا کمک کند. تحقیقات نشان داده است که جویدن آدامس ، سوزاندن کالری در بدن را حدود 11 کالری در ساعت افزایش می دهد. بنابراین چنانچه در نمناک عنوان شده است مقدار انرژی مورد استفاده در طول چند دقیقه جویدن کرفس یا برخی غذاها احتمالا بسیار کم و نسبتا بی اهمیت است.
کالری مورد استفاده برای هضم غذا:
در حالی که درست است بدن از کالری برای پردازش مواد غذایی استفاده می کند،اما مقدار کالری مصرفی کم تر از کالری است که غذاها دارد . در حقیقت مقدار انرژی که بدن شما برای پردازش مواد غذایی استفاده می کند معمولا به عنوان درصدی از کالری که مصرف می کنید و به طور جداگانه برای کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتیین ها تخمین زده می شود.
به عنوان مثال، انرژی مورد استفاده برای پردازش مواد غذایی حدود 5 تا 10 درصد از کالری موجود در مواد غذایی حاوی کربوهیدرات، 0 – 5 درصد برای چربی و 20 تا 30 درصد برای پروتئین است.
اغلب غذاهای دارای کالری منفی در درجه اول از آب و کربوهیدرات، با چربی یا پروتیین کم تشکیل شده اند.
بعید به نظر می رسد که انرژی مورد استفاده برای هضم این غذاها به طور قابل توجهی بیشتر از دیگر غذاهای حاوی کربوهیدرات باشد.
مواد غذایی بدون کالری کدامیک هستند؟
همانند غذاهای دارای کالری منفی، مواد غذایی بدون کالری مانند آب سرد اغلب سوخت و ساز را افزایش می دهند. برخی تحقیقات افزایش متابولیسم را پس از نوشیدن آب سرد همانند جویدن نشان می دهد.
راضیه میرزاحیدری