وقایع نفرت انگیز در منطقه سیستان و بلوچستان
در اثر طوفان و گردوغبار در منطقه سیستان، بیش از 620 نفر به عنوان بیماران یا مصدومین، به اورژانسهای پیش بیمارستانی، بیمارستانی و مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی زابل مراجعه کردند. از این تعداد، 25 نفر بستری و درمان شدند، در حالی که 595 نفر به صورت سرپایی خدمات دریافت کردند. بیشترین مشکلات این افراد مربوط به بیماریهای قلبی، مشکلات تنفسی، مشکلات چشمی و صدمات ناشی از تصادفات ترافیکی بود.
محمد خلیلی، سرپرست اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه، اعلام کرد که تیمهای اورژانس و مسوولین محلی در حال همکاری برای مدیریت و رسیدگی به وضعیت بحرانی است. با توجه به ادامه طوفان گرد و غبار، اقدامات بیشتری برای حفظ سلامتی و ایجاد امنیت برای کار و رفاه اجتماعی این افراد لازم است. این اقدامات شامل ارائه خدمات درمانی فوری و ایجاد شرایط بهداشتی مناسب برای مردم این منطقه میشود.
ایرنا نوشت: سرپرست اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی زابل در شمال سیستان و بلوچستان گفت: «طوفان شدید و گردوغبار در منطقه سیستان باعث ورود ۶۲۰ بیمار و مصدوم متأثر از این پدیده به اورژانسهای پیش بیمارستانی، بیمارستانی و مراکز درمانی این دانشگاه شد.»
محمد خلیلی روز سهشنبه اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته، ۶۲۰ بیمار و مصدوم به اورژانسهای پیش بیمارستانی، بیمارستانی و مراکز درمانی زابل مراجعه کردند.
وی افزود: با توجه به شرایط فوری، ۲۵ نفر از این تعداد بیمار در بیمارستان بستری شدند و تعداد ۵۹۵ نفر دیگر خدمات درمانی را به صورت سرپایی دریافت کردند.
سرپرست اورژانس پیش بیمارستان و مدیریت حوادث دانشگاه زابل ادامه داد: از این تعداد بیماران ۲۱۷ نفر مبتلا به بیماری قلبی، ۲۷۶ نفر مشکل تنفسی، ۱۱۱ نفر مشکل چشمی و ۱۶ نفر مصدوم ترافیکی بودند که به دنبال کاهش میدان دید به مراکز درمانی مراجعه کردند.
وی بیان کرد: طوفان گرد و غبار باعث ایجاد شرایط بحرانی در منطقه سیستان شده و تلاشهای فوری برای ارائه خدمات درمانی و رسیدگی به بیماران در حال انجام است و مسوولان محلی و تیمهای اورژانس در حال همکاری با یکدیگر برای مدیریت و به حداقل رساندن اثرات مخرب این وضعیت فوری و بحرانی هستند.
خلیلی تاکید کرد: با توجه به ادامه توفان گرد و غبار، اقدامات بیشتری برای حفظ سلامتی و ایجاد امنیت برای کار و رفاه اجتماعی لازم است.
راضیه میرزاحیدری