آغاز آزادی: بازگشت الجی و سامسونگ به بازار لوازم خانگی ایران
به گزارش تجارتنیوز، واردات لوازم خانگی به عنوان یک صنعت گسترده، از اهمیت ویژهای برخوردار است. واردات لوازم خانگی شامل محصولاتی چون ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، یخچال، جاروبرقی و … است. واردات این محصولات معمولا از کشورهایی مانند آلمان، تایلند، چین، کرهجنوبی، مالزی و … انجام میشود.
تاریخچه ممنوعیت واردات لوازم خانگی
واردات لوازم خانگی در دهه 90 هجری شمسی چندین بار دستخوش تغییر شد. در ابتدا در سال 1391، به دلیل قرار گرقتن این محصولات در گروه 10، اول ثبت سفارش این کالاها ممنوع شد و به تدریج منجر به ممنوعیت ورود این کالاها به کشور شد.
با تداوم این محدودیتها تا تابستان 1394، دولت وقت در برنامه 100 روزه ابتدایی کار خود، تصمیم به آزادسازی واردات محصولات گروه 10 را مد نظر قرار داد.
در سال 1397 هم دور دوم ممنوعیتها به دلیل بحران ارزی و تحریمهای آمریکا آغاز شد. این ممنوعیت واردات تا به امروز رفع نشده و همچنان ادامه دارد.
جدا از بحث ممنوعیت واردات، ال.جی و سامسونگ دو برند کرهای بودند که حتی در سالهای محدودیت واردات لوازم خانگی در خاک ایران به مونتاژ محصولات خود میپرداختند و توانسته بودند رضایت مشتریان ایرانی را جلب کنند، اما در نهایت این دو شرکت هم در سال 98 مجبور به ترک خاک ایران شدند. حال با پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری احتمال بازگشت کرهایها به ایران وجود دارد؟
رشد برندهای داخلی در حوزه لوازم خانگی
طبق اظهارات محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت تولید لوازم خانگی در سه سال گذشته، رشد قابل توجهی داشته است؛ طوری که تولید این قطعات از 14 میلیون به 17.5 میلیون رسیده است. احتمال رسیدن این مقدار به 20 میلیون قطعه در سال جاری وجود دارد.
همچنین وی به رقابتی شدن بازار لوازم خانگی داخلی اشاره کرد و افزود: باید همانگونه که رقابت در بازار داخلی وجود دارد، در بازار بینالمللی هم رقابت ایجاد شود.
وضعیت واردات لوازم خانگی در دولت چهاردهم
طبق مناظرات انجامشده میان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان، برنده انتخابات دوره چهاردهم ریاست چمهوری، بارها به رفع تحریمها و آزادسازی واردات اشاره کرده است.
با روی کار آمدن دولت چهاردهم، احتمال آزادسازی واردات وجود دارد. درصورت رفع تحریمها، بازگشت برندهایی نظیر الجی، سامسونگ، بوش و … به ایران امکانپذیر میشود. حتی احتمال راهاندازی خط تولید و مونتاژ این محصولات در داخل ایران وجود دارد.
آزادسازی واردات به نفع چه کسی است؟
آزادسازی واردات لوازم خانگی هم برای مصرفکننده و هم برای تولیدکننده نفع دارد. چراکه آزادسازی واردات، منجر به افزایش حق انتخاب بیشتر برای مصرفکننده میشود. همچنین، تولیدکننده هم امکان رقابت با محصولات خارجی را پیدا میکند.
بر اساس این گزارش، با توجه به موضع رئیس دولت چهاردهم نسبت به آزادسازی واردات و رفع تحریمها، امکان بازگشت برندهای خارجی به کشور و رفع ممنوعیت واردات وجود دارد. این اتفاق میتواند بر تولید داخلی هم تأثیرگذار باشد.
برای اطلاعات بیشتر در حوزه بازار کالا، به صفحه صمت در تجارتنیوز مراجعه کنید.