ثبت نامی سریع و آسان برای گذرنامه زیارتی با هزینه ۶۵ هزار تومان و تحویل سریع در ۵ روز • راهنمایی از مجله تصویر زندگی
شرایط صدور گذرنامه برای اربعین اعلام شد
سخنگوی پلیس گفت: زیرساختهای لازم برای تسهیل و تسریع در ارائه خدمات به زائران کربلای معلی و گردهمایی بزرگ فرهنگی، اجتماعی، معنوی اربعین ایجاد شده است.
به گزارش خبرآنلاین، سردار “سعید منتظرالمهدی” در آستانه محرم و صفر و حضور خیل عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) در عراق و کربلا گفت: زیر ساختهای لازم برای تسهیل و تسریع در ارائه خدمات به زائران کربلای معلی و گردهمایی بزرگ فرهنگی، اجتماعی، معنوی پیاده روی اربعین ایجاد شده است.
سخنگوی پلیس با اشاره به این که فرآیند دریافت گذرنامه مانند سال گذشته به سرعت و در کمترین زمان ممکن انجام خواهد شد، افزود: عزیزانی که از سال گذشته گذرنامه زیارتی (آبی رنگ) دارند کماکان تا ۵ سال اعتبار داشته و بدون نیاز به هیچ اقدام خاصی میتوانند برای سفر اربعین از آن استفاده کنند.
وی تصریح کرد: کسانیکه اعتبار گذرنامه عادی (قرمزرنگ) آنان تمام شده است و یا افرادی که میخواهند جدیدا گذرنامه زیارتی بگیرند میتوانند از طریق سامانههای مجازی و برنامه کاربردی “پلیس من” بخش گذرنامه را انتخاب و بدون نیاز به مراجعه حضوری درخواست خود را ثبت نمایند که در اولین فرصت گذرنامه زیارتی با نازلترین قیمت (حدود ۶۵ هزار تومان) و کمترین زمان ممکن حدود ۷۲ ساعت به درب منزل آنها ارسال خواهد شد. اخذ گذرنامه زیارتی صرفا از طریق وب سرویس و اپلیکیشن موبایلی “پلیسِ من” انجام خواهد شد و این خدمت در دفاتر پلیس +۱۰ انجام نخواهد شد.
سخنگوی فراجا متذکر شد: دفاتر پلیس +۱۰ در سراسر کشور به صورت حضوری جهت دریافت مدارک برای صدور و یا تمدید گذرنامه عادی آماده خدمت رسانی هستند؛ فرایند تکمیل مدارک تا صدورگذرنامهی متقاضیانی که یک بار به این دفاتر مراجعه کردهاند طی ۴ الی ۵ روز و بر اساس قیمت مصوب هیئت دولت، آماده سپس تحویل پست داده میشود که مدتی هم آنجا زمان میبرد.
روزهای پایانی موکول نکنند، متذکر شد: لازم بذکر است امسال استفاده از برچسب جهت تمدید گذرنامه استفاده نمیشود.
منتظرالمهدی با اعلام این که تسهیلات ویژهای در مرزها ایجاد شده که فرآیند شناسایی، ثبت و مُهر شدن گذرنامه از زمان حضور در گیتهای پلیس برای خروج از کشور حدود ۴ ثانیه طول میکشد و کمترین ایستایی زائرین را شاهد خواهیم بود، افزود: طی هماهنگیهای لازم با طرف عراقی، فرآیند ورود به آن کشور نیز سرعت بخشیده شده و زائرین بدون معطلی وارد کشورعراق خواهند شد.
به گفته وی در پایانههای مرزی امسال شاهد سهولت و سرعت بیشتری خواهیم بود، چرا که در دعوت اخیر از وزیر کشور عراق توسط فرمانده انتظامی کل کشور موارد لازم مطرح، تبادل داده و دیتا صورت گرفته و هماهنگی و تدابیر راهگشا اتخاذ و عملیاتی گردیده است.
این مقام ارشد انتظامی خدمات در مرزهای هوایی و شش مرز زمینی مهران، خسروی، شلمچه، تمرچین، باشماق و چزابه را تا به امروز شایسته و مطلوب ارزیابی کرد و گفت دربیشتر ایام زیارت اربعین بصورت شبانه روزی فعال میباشند و همچنین فعالیت در مرزهای دریایی و ریلی نیز در دستور کار پلیس میباشد.
وی افزود: همکاران ما در پلیس راهنمایی و رانندگی نیز برنامهریزی مناسب و هوشمندی را جهت شد و آمد زائرین از مبدا تا پایانه مرزی انجام دادهاند و تعامل و همکاری گسترده با دوستانمان در وزارت راه و شهرسازی بسیار راهگشا بوده است که زحمات آنان قابل تقدیر میباشد
منتظرالمهدی یادآور شد: عزیزان مشمول غیر غائب (دانش آموزان، طلاب و دانشجویان) را نیز از یاد نبردهایم و میتوانند بدون سپردن وثیقه از طریق “سامانه سخا” درخواست خروج را از اول محرم تا پایان ماه صفر ثبت و یکبار به سفر اربعین بروند و البته در موارد استثنا و مشکل به محل ادارات وظیفه عمومی استان مراجعه نمایند.
شایان ذکر است: متولدین ۱۳۸۵ نیاز به اخذ مجوز از وظیفه عمومی ندارند، مجوز سربازان در حال خدمت با هماهنگی ردهها و فرماندهان آنها میسر است و مشمولین و غائبین حق خروج ندارند.
به روز رسانی: اجباری به نصب اپلیکیشن پلیس من نیست. می توانید با ثبت نام در سایت sakha.epolice.ir بعد از ثبت نام از بخش پنل اقدام نمایید.
۱- ثبت نام و ورود به سامانه سخا
ابتدا وارد آدرس sakha.epolice.ir شوید. در صورتی که قبلا در این سامانه ثبت نام ننموده اید. نیاز به ثبت نام خواهید داشت.
۲- درخواست صدور گذرنامه زیارتی
مطابق تصویر زیر از منو سمت راست روی خدمات پلیس مهاجرت و گذرنامه کلیک کنید تا زیر منو مربوطه باز شود. روی درخواست صدور گذرنامه زیارتی کلیک کنید.
۳- انتقال به سایت egozar.epolice.ir
مطابق تصویر زیر فرایند درخواست پاسپورت زیارتی را تکمیل نمایید. ظاهراً شرط صدور گذرنامه زیارتی منوط به ثبت نام در سامانه سماح می باشد که متن خبر را در پایین این صفحه می توانید مطالعه کنید.
شرایط صدور گذرنامه زیارتی
این گذرنامه صرفا برای مسافرت زیارتی به کشور عراق قابل استفاده می باشد.افرادی که گذرنامه معتبر داشته باشند امکان دریافت گذرنامه زیارتی ندارند.این گذرنامه فقط برای یک نفر (فردی که با کدملی خود وارد سامانه شده است) صادر می شود و افراد در همه سنین می توانند پس از ثبت نام در سامانه با نام کاربری خود وارد شوند و درخواست گذر زیارتی ثبت نمایند.
مدارک موردنیاز گذرنامه زیارتی
تصویر موافقت رسمی همسر برای بانوان دارای همسر.تصویر گواهی فوت یا طلاق نامه برای بانوانی که همسر آنها فوت شده یا طلاق گرفته اند. آن دسته از بانوان متاهل که به دلیل عدم دسترسی به همسر(مفقودالاثر یا غیرقابل دسترس بودن) قادر به اخذ رضایت نمی باشند صرفا با ارائه نامه از مرجع قضایی(دادستانی محل سکونت) می توانند درخصوص تقاضای اخذ گذرنامه زیارتی اقدام نمایند.تصویر موافقت رسمی ولی یا قیم برای متقاضیان کمتر از ۱۸ سال (متقاضیان زیر ۱۸ سال درصورت فوت ولی و عدم دسترسی به جد پدری و مشخص نشدن قیم یا ولی قهری با ارائه مجوز از مرجع قضایی(دادستانی محل سکونت) می توانند درخصوص تقاضای اخذ گذرنامه زیارتی اقدام نمایند.درصورتی که در سامانه عکس وجود نداشته باشد بارگذاری عکس رنگی زمینه سفید ۴*۶ (تمام رخ، بدون عینک، بدون کلاه و کروات، از تاریخ گرفتن آن بیش از یک سال سپری نشده باشد، درمورد دوشیزگان بالای شش سال با رعایت کامل حجاب اسلامی)کارکنان شاغل در نیروهای مسلح امکان ثبت درخواست گذرنامه زیارتی به صورت اینترنتی ندارند و باید به مراکز پلیس مهاجرت و گذرنامه شهر خود مراجعه نمایند.به منظور ثبت درخواست صدور گذرنامه زیارتی لازم است اطلاعات آدرس، محل صدور و محل تولد شما در سامانه وجود داشته باشد. درصورتی که اطلاعات محل تولد یا محل صدور وجود ندارد در صفحه اطلاعات فردی آنها را وارد کنید و درصورت عدم وجود آدرس، آدرس خود را در سامانه ثبت نمایید.
اعتبار گذرنامه زیارتی چند سال است؟
اعتبار این گذرنامههای زیارتی، مانند دیگر گذرنامهها ۵ سال بوده و صرفاً برای سفر به عتبات عالیات در ماههای محرم و صفر است، هر چند که رایزنیهای لازم با طرفِ عراقی، برای استفاده در سایر ایامِ سال نیز در دستور کار قرار دارد.
هزینه صدور گذرنامه زیارتی چقدر است؟
سخنگوی فراجا گفت: هزینه صدور گذرنامه حدود ۵۰ هزار تومان برآورد شده است که در مقایسه با گذرنامه عادی خیلی ارزانتر و حدود یک هشتم قیمت است.
زمان تحویل گذرنامه زیارتی چند روز است؟
سردار منتظرالمهدی خاطر نشان کرد: این گذرنامه زیارتی از زمان درخواست تا تحویل بین ۳ تا ۵ روز کاری به دست متقاضیان درب منزل خواهد رسید؛
درخواست گذرنامه زیارتی از طریق اپلیکیشن پلیس من
فرایند ثبت و درخواست گذرنامه زیارتی صرفاً از طریق اپلیکیشن پلیس من انجام میشود و برای آن دسته از عزیزانی که امکان استفاده از اپلیکیشن برایشان دشوار است میتوانند با مراجعه به دفاتر اداره مهاجرت و گذرنامه در مراکز استانها (نه دفاتر پلیس +۱۰) درسراسر کشور درخواست خودشان را ثبت و ارسال کنند.
شرایط صدور گذرنامه زیارتی برای اتباع خارجی
وی اعلام کرد: اتباع خارجی مقیم ایران باید با مراجعه به دفاتر کفالت در سراسر کشور، درخواست خود را برای صدور مدرک مسافرتیِ زیارت عتبات عالیات ثبت کنند و طبق روال و در اسرع وقت برای آنها نیز مدرک مسافرتی مربوطه صادر و تحویل خواهد شد؛ در این خصوص نیز مرز چذابه برای تردد اتباع بیگانه مقیم ایران در نظر گرفته شده است.
سخنگوی فراجا گفت: پلیس از بهمن ماه سال گذشته بالغ بر ۴۰۰ هزار گذرنامه برای متقاضیانی که در سالهای گذشته برگه تردد زیارتی دریافت و موفق نشده بودند گذرنامه دریافت کنند گذرنامه بین المللی صادر و به درب منزل آنها ارسال کرده است.
شرط صدور گذرنامه ویژه اربعین اعلام شد
دبیر اجرایی ستاد مرکزی اربعین گفت: گذرنامه ویژه اربعین فقط به افرادی که در سامانه سماح ثبتنام میکنند، تعلق میگیرد.
به گزارش مشرق، امسال برای تسهیل سفر اربعین ، اقداماتی در حال انجام است. یکی از برنامههایی که تاکنون پس از مذاکره با طرف عراقی نهایی شده، صدور گذرنامه ویژه اربعین است.
سیدمجید میراحمدی، رئیس ستاد مرکزی اربعین گفت: گذرنامه ویژه اربعین به مدت پنج سال اعتبار دارد و تنها برای سفر اربعین صادر میشود.
صدور چنین گذرنامهای برای نخستینبار بین ایران و عراق اجرایی شده و هدف از این امر، سهولت تردد زائران اربعین است. ستاد مرکزی اربعین اعلام کرده بود که نامنویسی از متقاضیان زیارت اربعین از اول محرم آغاز میشود، اما هنوز سازمان حج و زیارت به عنوان متولی نامنویسی از متقاضیان، اطلاعیهای منتشر نکرده است. حتی سامانه سماح هم با تغییراتی در اختیار افراد قرار دارد و امکان ثبتنام در این سامانه برای اربعین وجود ندارد.
با این وجود، امید کوثری، دبیر اجرایی ستاد مرکزی اربعین میگوید: گذرنامه ویژه اربعین پس از بازگشایی سامانه سماح فقط به افرادی که در این سامانه ثبتنام میکنند، تعلق میگیرد.
سال گذشته با همکاری طرف عراقی، زائران به جای گذرنامه با برگه ویژه اربعین به عراق مشرف شدند و در حماسه اربعین شرکت کردند. امسال این برگه، به گذرنامه ویژه اربعین تبدیل شده که هزینه صدور آن ۵۰ هزار تومان است.
گذرنامه ویژه اربعین فقط در ایام اربعین و البته سفر به عراق اعتبار دارد و افراد امکان سفر به سایر کشورها را با این گذرنامه ندارند. البته ستاد اربعین از زائران خواسته در صورتی که گذرنامه آنها تا زمان تشرف، کمتر از ۶ ماه اعتبار دارد، نسبت به تعویض یا تمدید آن اقدام کنند و به روزهای منتهی به اربعین موکول نکنند. اگر هم قصد سفر اربعین با گذرنامه ویژه را دارند، از حالا نسبت به دریافت آن اهتمام داشته باشند تا بتوانند بدون مشکل برای سفر برنامهریزی کنند.
سال گذشته حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در سامانه سماح نامنویسی کرده و به زیارت اربعین مشرف شدند. بر اساس برنامهریزی ستاد اربعین، همه زائران باید در سامانه سماح ثبتنام کنند و استفاده از برنامههایی که برای اربعین امسال تدارک دیده شده، با ثبتنام در سامانه سماح امکانپذیر است.
امسال هم پیشبینی شده بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از کشورمان به زیارت اربعین مشرف شوند. اعزام زائران هم از اول ماه صفر آغاز میشود.