تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

رژیم غذایی که خواب شما را به هم می‌زند: اثرات و نکات مهم

یک تحقیق اخیر توسط دانشمندان دانشگاه اوپسالا در سوئد، تأثیر رژیم غذایی پرچرب و پرقند بر خواب را مورد بررسی قرار داد. در این تحقیق، یافته شد که مصرف چنین رژیم غذایی ناسالمی، تأثیر مخربی بر کیفیت خواب افراد دارد. اگرچه مدت زمان خواب و الگوی کلی خواب تغییر زیادی نداشت، اما کیفیت خواب عمیق افراد پس از مصرف رژیم ناسالم کمتر از زمانی که از یک رژیم غذایی سالم تر استفاده می‌کردند، بود.

در این تحقیق، ۱۵ مرد سالم شرکت کردند و به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند، یک گروه رژیم غذایی پرچرب و پرقند و دیگری رژیم کم‌چرب و کم‌قند مصرف کردند. سپس الگوهای خواب شرکت کنندگان اندازه گیری شد. نتایج نشان دادند که مدت زمان خواب بین دو رژیم غذایی تفاوت زیادی نداشته است، اما الگوی خواب عمیق در رژیم غذایی پرچرب و پرقند کیفیت پایین‌تری داشت. به طور خاص، توان دلتا و نسبت امواج دلتا به بتا در رژیم غذایی پرچرب و پرقند کمتر بود. این یافته‌ها نشان می‌دهند که رژیم غذایی ناسالم می‌تواند به کاهش کیفیت خواب عمیق افراد منجر شود.


دانشمندان دانشگاه اوپسالا سوئد، تأثیر رژیم غذایی پرچرب / پرقند، که به عنوان رژیم غذایی ناسالم نیز شناخته می‌شود، را بر خواب بررسی کردند.
به گزارش مهر، محققان دریافتند که پس از مصرف رژیم غذایی ناسالم، کیفیت خواب عمیق در شرکت کنندگان در مقایسه با زمانی که از رژیم غذایی سالم‌تری پیروی می‌کردند بدتر شد.
اگرچه طول مدت خواب و ساختار کلی خواب بین دو رژیم غذایی تفاوت معنی داری نداشت، رژیم غذایی ناسالم با کاهش کیفیت خواب عمیق و تغییر در برخی الگو‌های خواب همراه بود.
این مطالعه، با هدف جمع آوری شواهد مبتنی بر مداخله با بررسی تأثیر این رژیم غذایی بر الگو‌های خواب در افراد سالم انجام شد.
گروهی متشکل از ۱۵ مرد سالم در مطالعه‌ای شرکت کردند که در آن دو رژیم غذایی متفاوت به آن‌ها داده شد. آن‌ها به طور تصادفی به مدت یک هفته به یک رژیم غذایی پرچرب / پرقند یا رژیم غذایی کم چرب / کم قند تقسیم شدند.
پس از هر رژیم غذایی، محققان الگو‌های خواب شرکت کنندگان را با استفاده از روشی به نام پلی سومنوگرافی، یک تکنیک نظارت بر خواب، در یک محیط آزمایشگاهی ثبت کردند.
آن‌ها مدت زمان خواب و همچنین مراحل و الگو‌های مختلف خواب از جمله مواردی مانند الگو‌های نوسانی و امواج آهسته بررسی کردند.
این مطالعه نشان داد که مدت زمان خواب بین دو رژیم غذایی تفاوت قابل توجهی ندارد.
هنگام مقایسه دو رژیم غذایی مختلف، محققان دریافتند که ساختار خواب پس از یک هفته در هر رژیم غذایی مشابه باقی می‌ماند.
با این حال، هنگامی که آن‌ها رژیم غذایی پرچرب و قند را با رژیم غذایی کم چربی و قند مقایسه کردند، متوجه شدند که رژیم اول با کیفیت پایین‌تری از ویژگی‌های خواب در طول خواب عمیق مرتبط است.
این ویژگی‌ها شامل توان دلتا، که معیاری برای سنجش امواج آهسته مغز است، نسبت امواج دلتا به امواج بتا و دامنه امواج آهسته بود.
همه این تغییرات نشان می‌دهد که کیفیت خواب عمیق در رژیم غذایی پرچرب / پرقند کاهش می‌یابد.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!