۱۰ غذا که پس از وارد شدن به سن ۳۰ سالگی نباید از رژیم شما حذف شوند
اگر به تازگی وارد ۳۰ سالگی شده اید، بهتر است بدانید، یک برنامه غذایی سالم، منظم و داشتن فعالیت های بدنی مناسب، ضامن حفظ سلامتی شما و کاهش ابتلا به بیماری های میانسالی می شود. با ورود به سن ۳۰ سالگی روند تغییرات سیستم بدن نیز شروع می شود و اوج این تغییر در دوران میانسالی اتفاق می افتد. در این دوران سوخت و ساز بدن کاهش می یابد و برخی از عناصر طبیعی بدن روند نزول و فرسایش را در پیش میگیرند. بنابراین، برای داشتن بدنی سالم و حفظ انرژی روزانه رعایت برخی نکات غذایی بسیار حائز اهمیت است. لذا ما در این مقاله از تک فانبلاگ، شما را با ۱۰ غذایی که باید بعد از سی سالگی هر روز بخورید، آشنا میکنیم.
۱۰ غذایی که باید بعد از ۳۰ سالگی هر روز بخورید
غذاهای سرشار از پروتئین
اهمیت پروتئین برای افراد بالای ۳۰ سال به این دلیل است که، پروتئین به ایجاد توده عضلانی در بدن کمک می کند و همچنین، برای داشتن موهای سالم، ناخن و پوست زیبا نیز ضرورت دارند. توصیه می شود یک فرد ۳۰ ساله روزانه ۲۰ تا ۳۰ گرم پروتئین دریافت کند. بهترین منبع پروتئین، تخم مرغ است.
غلات
غلات و دانه ها برای پوست بسیار مفید هستند. بر اساس تحقیقات انجام شده، افرادی که به طور روزانه غلات کامل مصرف می کنند، دارای چروک های کمتری هستند و در این سن احتمال ابتلا به مشکلات طبیعی پوستی در آن ها کاهش می یابد.
ماهی
بعد از ۳۰ سالگی، برای حفظ سلامتی کلی بدن، هر هفته باید یک تا دو وعده ماهی مصرف شود. ماهی سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده مانند امگا ۳ است. امگا ۳ سبب جذب بیشتر کلسیم می شود. در نتیجه احتمال ابتلا به پوکی استخوان کاهش می یابد. همچنین اسیدهای چرب، سیستم ایمنی بدن و مقاومت در برابر بیماری ها را افزایش می دهند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک ماهی با سس پرتقال
ویتامین ث
ویتامین ث یا اسید کوربیک یکی از مهمترین ویتامین هایی است که باید روزانه بعد از ۳۰ سالگی مصرف کنید. بهترین منبع ویتامین ث، مرکباتی مانند پرتقال، نارنگی و لیمو هستند. ویتامین ث موجود در این میوه ها باعث افزایش سیستم ایمنی بدن می شود و اثرات ناشی از افزای سن را کاهش می دهد. مصرف یک پرتقال بزرگ در روز نیاز روزانه ویتامین ث را تامین می کند.
محصولات لبنی
محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست حاوی مقادیر زیادی از مواد معدنی مانند کلسیم و ویتامین هایی همچون ویتامین دی را تامین می کنند که برای سلامت استخوان ها ضروری است، به ویژه پس از ۳۰ سالگی، زیرا بعد از این سن تراکم استخوان در بدن کاهش یافته و خطر ابتلا به پوکی استخوان نیز افزایش می یابد. اما خوشبختانه با مصرف روزانه محصولات لبنی می توانید این کمبود را جبران کنید.
آجیل و دانهها
آجیل و دانه ها حاوی ویتامین ای هستند که به بهبود و ارتقا عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. همچنین، آجیل ها حاوی آنتی اکسیدان های است که برای متابولیسم هر سلول بدن ضروری می باشد. به علاوه، دانه ها و آجیل ها به بهبود سلول های آسیب دیده پوست و تقویت بینایی نیز کمک می کنند.
توتها
خوردن میوه هایی مانند انواع توت ها به ویژه بلوبری به حفظ سلامت پوست کمک می کنند و پوست را از آسیب رادیکال های آزاد و اثرات پیری محافظت می نمایند. بسیاری از مطالعات نشان می دهد که مصرف زیاد میوه ها و دانه ها در برابر چین و چروک مقاومت می کنند. توت ها یکی از بهترین میوه ها برای مصرف روزانه هستند.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی به پیشگیری از آسیب رادیکال های آزاد کمک می کند. گوجه فرنگی حاوی لیکوپن ماده قوی است که پوست را از چین و چروک و از بسیاری از مشکلات پوستی محافظت می نماید. بدن می تواند لیکوپن را از گوجه فرنگی هایی که به خوبی پخته شده است، جذب کند. بهترین راه تامین لیکوپن، مصرف روزانه گوجه فرنگی و سبزیجات قرمز است.
بیشتر بخوانید: از فواید و خواص گوجه فرنگی چه میدانید؟!
پروبیوتیکها
پروبیوتیک مواد مغذی مهم، برای سلامت دستگاه گوارش، به ویژه بعد از سن ۳۰سالگی می باشد. شما می تواند برای تامین پروبیوتیک ها، روزانه از ماست یونانی و گل کلم استفاده کنید.
موز
موز یکی از منابع اصلی پتاسیم محسوب می شود. پتاسیم جز مواد معدنی است که به کنترل فشار خون کمک می کند. علاوه بر این، سرشار از فیبر غذایی و منگنز است. مصرف روزانه موز احتمال ابتلا به فشار خون و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
منبع: عطارک
من سورین صیادی هستم، از بچگی تقریبا تمام وقت آزادم رو صرف دیدن فیلم و سریال (و گاهاً انیمه) کردم! علاقهام بیشتر سمت اکشن، جنایی و هیجانانگیز میره، اما ژانرهای دیگه رو هم دنبال میکنم. خیلی خوشحالم که میتونم راجع به این لذت زندگی با بقیه حرف بزنم و فیلم و سریالهای مورد علاقهام رو باهاتون به اشتراک بذارم!