سرنگونیهای ناخن: نشانههایی از بشریهای مختلف
دکتر «باوینیشاه»، پزشکی از بریتانیا میگوید با توجه به شکل و ظاهر ناخنهایتان میتوانید بیماریهای احتمالیتان را تشخیص دهید:
۱. ناخنهای قاشقیشکل
به گزارش خبرآنلاین، وقتی ناخنها قاشقی شده و به سمت داخل خم میشوند، نشانه کمخونی از نوع فقر آهن هستند. این وضعیت معمولا پس از بارداری رخ میدهد. از علایم دیگر این بیماری میتوان به خستگی، تنگینفس، پوست رنگپریده و سردرد اشاره کرد.
۲. ناخنهای جداشده از بستر
سست و جدا شدن ناخنها از بستر خود، نشاندهنده پرکاری تیروئید است. در این بیماری، غده تیروئید بیش از حد لازم هورمونهای خاص تولید میکند.
۳. ناخنهای شکننده
کمکاری غده تیروئید موجب شکنندگی ناخنها میشود. این مشکل را میتوانید با انجام دادن آزمایش ساده خون تشخیص دهید.
۴. ایجاد خطوط قرمز/بنفش روی ناخنها یا چماقی شدن ناخنها
این وضعیت ممکن است علامت ابتلا به بیماری قلبی باشد. البته وقتی ناخنهایتان بهدلیلی دچار جراحت شوند، خطوط قرمز یا بنفش روی آنها ایجاد میشود. اما اگر ناخنهایتان بدون اینکه دچار جراحت خاصی شده باشند، به این رنگها درآمدهاند، خبر از بیماریهای قلبی میدهد.
درضمن اگر ناخنهایتان حالت چماقی به خود گرفته باشند هم علامت ابتلا به بیماری قلبی جدی است. در حالت چماقی، نوک انگشتانتان گرد و حبابی به نظر میرسند.
۵. ناخنهای سفید
اگر ناخنهایتان بهشدت سفید و بیرنگ و رو هستند، احتمالا به بیماریهای کبدی مبتلا هستید. در این حالت دوسوم ناخنتان کاملا سفید و فقط قسمت نوک آن کمی قرمز یا صورتی است. از علایم دیگر بیماریهای کبدی باید به خستگی، زردی پوست و کماشتهایی اشاره کرد.
۶. وجود فرورفتگیهای کوچک روی ناخنها
وقتی روی ناخنهایتان متوجه فرورفتگیهای کوچکی میشوید، به احتمال زیاد گرفتار مشکلات پوستی هستید. فرورفتگی روی ناخن خبر از اختلالهای پوستی، همچون داءالصدف، اگزما و طاسی منطقهای (کچلی سکهای) میدهد.
۷. وجود برآمدگیهای افقی روی ناخن (خطوط بو؛ beau)
وجود برآمدگیهای افقی روی ناخنها علامت مشکلات جسمی است. وقتی تقسیم سلولی در ماتریکس ناخن بهطور موقت قطع میشود، احتمالا در بخشی که ناخن شروع به تشکیل و رشد میکند، عفونت یا مشکل خاصی وجود دارد. همچنین این خطوط نشان از بیماری سیستمیک دارد یا ممکن است در اثر استفاده از داروهای شیمیدرمانی یا سوءتغذیه، چنین برآمدگیهایی روی ناخنها ایجاد شود.
با مشاهده هر یک از مشکلات فوق حتما به پزشک مراجعه کرده و بیماریتان را درمان کنید تا گرفتار عوارض بعدی آنها نشوید.