راهنمای آشپزی: سه روش اسرارآمیز برای طبخ ران مرغ در سبک ترکیهای
ران مرغ دروغین، یک غذای محبوب و پرطرفدار در ترکیه است که با ظاهری شبیه به ران مرغ واقعی اما با ترکیباتی متفاوت تهیه میشود. این غذا علاوه بر ظاهر جذاب، طعم بسیار لذیذی نیز دارد و میتواند یک گزینه عالی برای مهمانیها و دورهمیها باشد. در این مقاله از تک فانبلاگ، طرز تهیه ران مرغ دروغین را به صورت مرحله به مرحله برای شما شرح میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه ران مرغ دروغین برای داخل ران (روش اول)
مواد لازم جهت تهیه ران مرغ دروغین برای داخل ران به شرح زیر است:
سیب زمینی پخته شده۴ عددسینه مرغ پخته شده و ریش ریش شده۲۵۰ گرمجعفری پخته شده۱/۲ پیمانهتخم مرغ۱ عددآرد سوخاریبه مقدار لازمپنیر پیتزا رنده شدهبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و ادویه کاریبه مقدار لازم
مواد لازم برای روکش
مواد لازم برای روکش به شرح زیر است:
تخم مرغ۱ عددآرد سوخاریبه مقدار لازمآردبه مقدار لازمروغن سرخ کردنیبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه ران مرغ دروغین به سبک ترکیهای
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این غذا ۳۰-۴۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این غذای جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی مواد داخل ران
سیب زمینیهای پخته شده را پوست کنده و پوره کنید.
سینه مرغ پخته شده را ریش ریش کنید.
جعفری خرد شده، تخم مرغ، پنیر پیتزا، نمک، فلفل سیاه و ادویه کاری را به سیب زمینی پوره شده و مرغ ریش ریش شده اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
مرحله دوم: شکل دادن به رانها
از مواد آماده شده به اندازه یک نارنگی برداشته و در دست شکل یک ران مرغ بدهید.
در مرکز هر ران، یک تکه استخوان مرغ یا چوب خلال دندان قرار دهید تا شکل ران مرغ را حفظ کند.
تمام مواد را به همین شکل به رانهای مرغ دروغین تبدیل کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ انگشتی سوخاری
مرحله سوم: روکش کردن رانها
هر ران را ابتدا در آرد، سپس در تخم مرغ زده شده و در نهایت در آرد سوخاری بغلتانید تا کاملا پوشیده شود.
مرحله چهارم: سرخ کردن
روغن را در تابه یا قابلمه مناسبی با حرارت متوسط گرم کنید.
زمان پخت رانهای مرغ دروغین به اندازه آنها و حرارت روغن بستگی دارد. معمولاً حدود ۵ تا ۷ دقیقه برای هر طرف کافی است.
حرارت روغن باید متوسط باشد تا رانها به خوبی سرخ شوند و نسوزند.
رانهای مرغ دروغین را در روغن سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
برای سرو، میتوانید رانهای مرغ دروغین را همراه با سیب زمینی سرخ کرده، سالاد و سس دلخواه سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پاچینی مرغ
نکات و فوت و فنهای تهیه ران دروغین مرغ
در تهیه ران دروغین مرغ به ۳ نکته مهم زیر توجه کنید:
برای اینکه رانهای مرغ دروغین طعم بهتری داشته باشند، میتوانید از سبزیجات معطر مانند پیازچه خرد شده یا نعناع خشک شده نیز استفاده کنید. میتوانید با افزودن ادویههای مختلف مانند پاپریکا، زیره یا فلفل قرمز، طعم رانهای مرغ دروغین را تغییر دهید.برای اینکه رانها بهتر شکل بگیرند، میتوانید از قالبهای مخصوص شکل دادن به گوشت استفاده کنید.اگر دوست دارید رانهای مرغ دروغین شما تردتر شوند، میتوانید آنها را قبل از سرخ کردن در فریزر قرار دهید.
برای پخت ران مرغ دروغین علاوه بر سرخ کردن در روغن، روشهای سالمتر و کمچربتری هم وجود دارد. در ادامه به دو روش پخت در فر و هواپز میپردازیم:
روش دوم: پخت ران مرغ دروغین در فر
در این روش روغن کمتری استفاده میشود و طعم یکدستتری به رانها میدهد همچنین با این روش امکان پخت همزمان با سایر غذاها وجود دارد.
مواد لازم جهت تهیه ران مرغ دروغین در فر
مواد لازم جهت تهیه ران مرغ دروغین در فر به شرح زیر است:
رانهای مرغ دروغین آماده شدهروغن اسپریادویه دلخواه (پاپریکا، پودر سیر، پودر پیاز، فلفل سیاه)
طرز تهیه ران مرغ دروغین در فر
برای پختن این رانها در فر کافی است، فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.رانهای مرغ دروغین را روی سینی بچینید و به آنها روغن اسپری بزنید.ادویههای دلخواه را روی رانها بپاشید و سینی را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی و برشته شوند.هر چند دقیقه یکبار به رانها سر بزنید و آنها را برگردانید تا یکدست بپزند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کراکت مرغ و سیب زمینی
روش سوم: پخت ران مرغ دروغین در هواپز
در پخت این غذا در هواپز بسیار کم روغن استفاده میشود و زمان پخت کوتاهتر است. ران های مرغ شما در این روش بافت ترد و خوشمزهتری خواهند داشت.
مواد لازم جهت تهیه ران مرغ دروغین در هواپز به شرح زیر است:
رانهای مرغ دروغین آماده شدهروغن اسپریادویه دلخواه (پاپریکا، پودر سیر، پودر پیاز، فلفل سیاه)
طرز تهیه ران مرغ دروغین در هواپز
در این روش نیز ابتدا باید هواپز را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. سبد هواپز را کمی روغن اسپری کنید.رانهای مرغ دروغین را در سبد بچینید و به آنها روغن اسپری بزنید حال ادویههای دلخواه را روی رانها بپاشید.سبد را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در هواپز قرار دهید تا طلایی و برشته شوند و هر چند دقیقه یکبار به رانها سر بزنید و آنها را برگردانید تا یکدست بپزند.زمان پخت ممکن است بسته به اندازه رانها و قدرت دستگاه شما متفاوت باشد.
کدام روش برای پخت ران مرغ دروغین بهتر است؟
انتخاب روش پخت به سلیقه شخصی و امکانات شما بستگی دارد. اگر به دنبال یک روش سالمتر و کمچربتر هستید، پخت در فر یا هواپز گزینههای بسیار خوبی هستند. اگر دوست دارید رانهای شما تردتر و روغنیتر باشند، میتوانید روش سرخ کردن در روغن را انتخاب کنید.
با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی اکالا، میتوانید یک ران مرغ دروغین خوشمزه و جذاب تهیه کنید که هم برای خودتان و هم برای مهمانانتان لذتبخش باشد. امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.