خواص بینظیر ویتامین B برای سلامتی
تغذیه مناسب با سلامتی کامل و همچنین با پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها مرتبط است. دریافت مقادیر توصیه شده از ویتامینها در طول روز بخش مهمی از یک برنامهی تغذیهی سالم است.
به گزارش خبرآنلاین، ویتامینهای گروه B برای مراقبتهای پیشگیرانه ضروری هستند. تحقیقات نشان میدهد که ویتامینهای گروه B، در سبزیجات سبز رنگ، غلات کامل یا غنیشده، لبنیات و گوشت یافت میشوند و به ارتقای متابولیسم کمک میکنند و همچنین ریسک سکته مغزی را کاهش میدهند.
۱) مصرف ویتامین B ۱ برای جلوگیری از بریبری مهم است
بیماری بریبری در افرادی که دچار سوء تغذیه هستند و افرادی که الکل زیادی مصرف میکنند، دیده میشود. از علائم بریبری میتوان به اختلال در راه رفتن، بیحسی دست و پا و و فلج پا اشاره کرد.
بریبری حتی ممکن است منجر به نارسایی احتقانی قلب شود. افرادی که مقادیر زیادی الکل مصرف میکنند باید مکمل ویتامین B کمپلکس مصرف کنند تا مطمئن شوند که B ۱ کافی دریافت میکنند.
ویتامین B ۱ در غلات سبوسدار، مخمر، لوبیا، آجیل و گوشت یافت میشود.
۲) ویتامین B ۲ (ریبوفلاوین) سیستم ایمنی را تقویت میکند
ریبوفلاوین به بدن کمک میکند تا کربوهیدراتها، چربیها و پروتئینهای موجود در رژیم غذایی را تجزیه کرده و از آنها استفاده کند. این ویتامین همچنین برای حفظ سلامت پوست، سلامت روده و سلولهای خونی مؤثر است.
طبق گفته مؤسسه ملی بهداشت، دریافت ریبوفلاوین کافی از سردردهای میگرنی و آب مروارید پیشگیری میکند. ریبوفلاوین همچنین قادر است سطح انرژی را افزایش دهد، سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و آکنه، گرفتگی عضلات و سندرم تونل کارپال را درمان کند.
این ویتامین از گروه B، در منابع طبیعی مانند آجیل، سبزیجات سبز رنگ، گوشت و محصولات لبنی یافت میشود.
۳) ویتامین B ۳ (نیاسین) غذا را به انرژی تبدیل میکند
عدم دریافت نیاسین کافی در رژیم غذایی باعث ایجاد اختلالی به نام پلاگر میشود. علائم پلاگر شامل مشکلات جسمی و ذهنی، اسهال، غشاهای مخاطی ملتهب و زوال عقل است.
ما هر روز به ویتامین B ۳، که نیکوتیناسید یا نیاسین نیز نامیده میشود، در رژیم خود نیاز داریم تا مواد غذایی را که میخوریم تجزیه کرده و به انرژی مورد استفاده خود تبدیل کنیم. حبوبات، آجیل، نانهای غنی شده، لبنیات، ماهی و گوشت بدون چربی از منابع غنی این نوع ویتامین B هستند.