تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

طرز تهیه غذایی که رضاشاه عاشق آن بود

پلو مخلوط با هویج و بادمجان یک غذای خوشمزه و رنگارنگ ایرانی است که با ترکیبی از سبزیجات، گوشت، و ادویه‌جات تهیه می‌شود. گفته شده است غذای مورد علاقه رضاشاه پهلوی همین پلوی مخلوط بوده است.

این دستور پخت، با استفاده از مواد اولیه مغذی و طعم‌دهنده‌های طبیعی، یک وعده غذایی کامل و مقوی را ارائه می‌دهد. پلو مخلوط با هویج و بادمجان، علاوه بر ارزش غذایی بالا، دارای طعمی لذت‌بخش و ظاهری جذاب است.

برای تهیه پلو مخلوط با هویج و بادمجان، ابتدا برنج را خیس کرده و کنار بگذارید. لوبیا را پس از خیساندن، بپزید و آبکشی کنید. هویج و بادمجان را جداگانه پخته و سپس بادمجان‌ها را سرخ کنید. پیاز و گوشت چرخ‌کرده را با ادویه‌ها تفت داده و مواد پخته شده را اضافه کنید. برنج را بجوشانید، آبکش کنید و با ته دیگ دم بگذارید. در نهایت، پلو را با خلال پسته و بادام تزیین کرده و با مخلوط گوشت و سبزیجات سرو کنید.




مواد لازم
مقدار




برنج
۳.۵ پیمانه


پیاز
۲ عدد


لوبیا قرمز یا چیتی
۱/۲ پیمانه


هویج
۲ عدد


گوشت چرخ کرده
۲۵۰ گرم


بادمجان
۲ عدد


خلال پسته و بادام
به مقدار لازم


نمک، فلفل سیاه، دارچین
به مقدار لازم


زعفران
به مقدار لازم

طرز تهیه پلو مخلوط با هویج و بادمجان

مرحله ۱: آماده‌سازی برنج

ابتدا برنج را درون کاسه‌ای بزرگ ریخته و به آن کمی نمک اضافه کنید. سپس برنج را با آب سرد بشویید و بگذارید برای حداقل 2 ساعت خیس بخورد. این کار باعث می‌شود برنج پختی بهتر و دانه‌هایی جدا از هم داشته باشد.

مرحله ۲: پخت لوبیا

لوبیا را از شب قبل با آب کافی خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس لوبیا را درون قابلمه یا زودپز با مقدار کافی آب قرار دهید و بگذارید تا کاملا پخته شود. پس از پخت، آبکشی کنید و کنار بگذارید.

مرحله ۳: آماده‌سازی و پخت هویج

هویج‌ها را پوست بگیرید و به صورت خلالی یا دلخواه خرد کنید. آن‌ها را درون قابلمه‌ای با کمی آب بریزید و بگذارید تا نرم شود. پس از پخت، آبکشی کنید و هویج‌ها را خرد کنید.

مرحله ۴: آماده‌سازی و سرخ کردن بادمجان

بادمجان‌ها را پوست گرفته و به اندازه دلخواه برش بزنید. برای گرفتن تلخی، آن‌ها را برای نیم ساعت در آب نمک قرار دهید، سپس بشویید و اجازه دهید خشک شوند. در نهایت، بادمجان‌ها را در روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.

مرحله ۵: تفت دادن گوشت و مخلوط کردن مواد

پیازها را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید. در یک تابه با مقداری روغن، پیازها را تا زمانی که طلایی شوند سرخ کنید. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و همراه با ادویه‌ها تفت دهید. پس از آن، هویج، لوبیا و بادمجان را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا تمام مواد با هم مخلوط شوند.

مرحله ۶: پخت و دم کردن برنج

برنج را آبکشی کرده و در قابلمه‌ای با آب جوش و کمی نمک بریزید. پس از اینکه برنج نرم شد ولی هنوز جویدنی باقی مانده، آن را آبکش کنید. در قابلمه‌ای، کمی روغن ریخته و ته دیگ دلخواه قرار دهید. سپس برنج را روی آن بریزید و روی حرارت ملایم دم کنید.

مرحله ۷: تزیین و سرو

خلال پسته و بادام را با کمی گلاب خیس کنید و در تابه‌ای با کمی کره تفت دهید. برنج دم کشیده را در دیس بکشید و روی آن را با مخلوط گوشت، هویج، لوبیا و بادمجان تزیین کنید. در نهایت، خلال پسته و بادام تفت داده شده و کمی زعفران دم کرده را روی برنج بریزید و نوش جان کنید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!