تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

از این دو سال نگران نباشید، جوانی رو به شما خواهد آورد

آیا تا به حال احساس کرده‌اید که یک‌شبه پیر شده‌اید؟ ناگهان چین و چروک‌های بیشتری روی صورتتان ظاهر شده یا دردهای عجیبی در بدن‌تان احساس می‌کنید؟ جالب است بدانید که این احساس ممکن است واقعی باشد و شما واقعا یک شبه پیر شوید. در این مقاله از مجله اکالا، دو سن دقیق پیر شدن را به شما معرفی می‌کنیم تا اگر نگران پیری هستید، مواظب این ۲ سن باشید.

بعد از سنین زیر ناگهان پیر می‌شوید!

پژوهشی جدید نشان می‌دهد که فرآیند پیری به جای اینکه به صورت تدریجی و آهسته پیش رود، در دو دوره زمانی مشخص با تغییرات شدید همراه است.

در این تحقیق، پژوهشگران ۱۰۸ فرد بین ۲۵ تا ۷۵ سال را مورد بررسی قرار دادند و با بررسی صدها هزار سلول متفاوت در بدن این افراد، به این نتیجه رسیده‌اند که تغییرات شدید پیری تقریبا در سن ۴۴ سالگی و ۶۰ سالگی در بدن رخ می‌دهند.

تغییرات بدن در ۴۴ و ۶۰ سالگی

همانطور که گفتیم در سنین ۴۴ و ۶۰ سالگی تغییرات قابل توجهی در بدن رخ داده و روند پیری به طور چشم‌گیری افزایش پیدا می‌کند. در ادامه، به بررسی دقیق‌تر این تغییرات خواهیم پرداخت:

موج اول پیری؛ ۴۴ سالگی

در حدود ۴۴ سالگی، بدن وارد مرحله اول تغییرات شدید پیری می‌شود. در این مرحله، سلول‌های مرتبط با قلب و عروق و همچنین سلول‌هایی که مسئول متابولیسم کافئین، الکل و لیپیدها یا همان چربی‌ها هستند، دچار تغییرات قابل توجهی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: ترمز پیری با مریم گلی؛ معجزه‌آسا برای زیبایی و جوانی

موج دوم پیری؛ ۶۰ سالگی

در سن ۶۰ سالگی، مرحله‌ دوم تغییرات رخ می‌دهد. در موج دوم پیری، سلول‌های مربوط به سیستم ایمنی، متابولیسم کربوهیدرات و عملکرد کلیه‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرند و دچار تغییرات چشم‌گیری می‌شوند.

بنابراین طبق مطالعات و نتایجی که پژوهشگران به دست آورده‌اند، می‌توان نتیجه گرفت که احتمال ابتلا به بیماری‌های مرتبط با افزایش سن مانند بیماری‌های قلبی عروقی به طور تدریجی و آهسته افزایش نمی‌یابد و ممکن است در سنین مشخصی با شدت زیاد اتفاق بیفتند.

به عنوان مثال، خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند بیماری‌ قلبی و عروقی و آلزایمر در دهه ۶۰ سالگی به شدت افزایش می‌یابد.

پیشگیری از پیری با تغییر سبک زندگی

پژوهشگران توصیه می‌کنند که افراد برای حفظ سلامتی خود باید تا زمانی که سالم هستند، به فکر تغییر سبک زندگی خود باشند. داشتن رژیم غذایی مناسب و سالم، ورزش منظم، مدیریت استرس و … از جمله کارهایی هستند که می‌توانند از پیر شدن ناگهانی در سنین ۴۴ و ۶۰ سالگی پیشگیری کنند.

همان‌طور که در این بخش از مجله سبک زندگی تک فانمطالعه کردید، محققان به این نتیجه رسیده‌اند که فرآیند پیری در دو سن مشخص یعنی اواسط دهه چهل و اوایل دهه شصت به طرز عجیبی شدت می‌یابد. پس اگر نگران پیر شدن هستید، مراقب بدن خود باشید و اگر سبک زندگی ناسالم دارید حتما آن را اصلاح کنید.

سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمی‌دارم و برای ارتقای مهارت‌های خودم تلاش می‌کنم.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!