راز تهیه کباب سلطانی ایرانی در آشپزخانه به روش های عالی
کباب سلطانی (ترکیب کباب چنجه با جوجه کباب) یکی از پرطرفدارترین و مجلسیترین کبابها است که در لیست غذاهای ایرانی برای گردشگران خارجی نیز جایگاه ویژهای دارد. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه این کباب مخصوص را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه کباب سلطانی
مواد لازم جهت تهیه کباب سلطانی به شرح زیر است:
گوشت قرمز بدون استخوان (گوسفندی یا گوساله)۱۵۰ گرمفیله مرغ۱۵۰ گرملیمو تازه یا آبلیمو۴ قاشق غذاخوریپیاز متوسط۲ عدد متوسط یا (کیوی متوسط ۲ عدد)روغن زیتون۲ قاشق غذاخوریزعفران دمکرده۲ قاشق غذاخورینمکبه مقدار لازمفلفل قرمزبه دلخواه
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه کباب سلطانی مجلسی
برای تهیه کباب سلطانی مجلسی باید مراحل زیر را طی کنید.
مرحله اول: خرد کردن پیازها
در اولین مرحله به سراغ پیازها میرویم. پیاز را بهتر است به صورت خلالی برش بزنید که در پایان کار به گوشتها نچسبند و به راحتی قابل جدا کردن باشند.
ممکن است در روشهای مختلف مشاهده کرده باشید که پیاز را رنده میکنند. این کار باعث میشود مقداری از پیازها به گوشتتان بچسبد و در هنگام کباب شدن زودتر بسوزد. ما توصیه میکنیم پیاز را خلالی برش بزنید.
در اینجا میتوانید در کنار پیاز از کیوی هم استفاده کنید. کیوی حاوی آنزیمی به نام اکتینیدین است که در بافت گوشت تاثیر گذاشته و باعث ترد شدن آن میشود.
نکته: فراموش نکنید که بیشتر از ۳۰ الی ۴۰ دقیقه گوشتها در کیوی نمانند؛ چون ممکن است بافتشان را از دست بدهند و له شوند.
مرحله دوم: آماده سازی گوشت
در دومین مرحله به سراغ گوشتهایمان میرویم. فیلههای گوشت را به صورت مستطیلی برش بزنید.
نکته مهمی که باید در این مرحله رعایت کنید یکسان برش زدن گوشتها هستند؛ چون در زمان کباب شدن ممکن است یکسان کباب نشوند و شکل ظاهری خوبی به خود نگیرند.
مرحله سوم: ترکیب پیاز و گوشت
حال گوشتها را به ظرف مناسبی منتقل کرده و کیوی خرد شده و پیازها را به آن اضافه کنید.
۳۰ الی ۶۰ دقیقه زمان دهید تا بافت گوشتها نرم شود.
معمولا گوشت مرغ، بافت نرمتری نسبت به گوشت قرمز دارد؛ به همین دلیل اول گوشت قرمز را طعم دار کنید تا تردتر شوند.
نکته: با توجه به اینکه زمان پخت گوشت قرمز و سفید متفاوت است، شما باید گوشت قرمز را زودتر طعمدار کنید و در صورت امکان برای نرمتر شدن بافت آن از کیوی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه جوجه کباب بیاستخوان زعفرانی
مرحله چهارم: گرفتن بوی زهم گوشت مرغ
در ظرف دیگری گوشت مرغ تکه شده را با زعفران دم شده و مقداری از پیازها مخلوط کنید.
کمی زمان دهید تا زعفران بوی زهم مرغ را بگیرد و پیازها بافت گوشت را نرمتر کنند.
نکته: در این مرحله به گوشتها آبلیمو و نمک اضافه نکنید؛ چون باعث میشود که گوشت سفت شود و به خوبی کباب نشود.
مرحله پنجم: ترکیب گوشت قرمز و گوشت مرغ
اکنون پیازها یا کیویهای خرد شده را از گوشتها جدا کرده و درون ظرف دیگری گوشت مرغ و گوشت قرمز را با هم مخلوط کنید.
روغن زیتون، آبلیمو، نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و به گوشتها اضافه کنید.
۱۵ دقیقه زمان دهید تا گوشتها طعمدار شوند. با همین چند قلم جنس به راحتی گوشتها را برای کباب شدن آماده کردیم.
مرحله ششم: به سیخ کشیدن گوشتها
در مرحله آخر از سیخهای فلزی کمک بگیرید و تکههای گوشت قرمز و مرغ را یکی در میان به سیخ بکشید.
بهتر است در این مرحله با کمک دست گوشتها را کنار هم بچینید تا فضای خالی بین آنها نماند؛ چون در حین کباب شدن آب گوشت گرفته میشود گوشتها به قطعات کوچکتری تبدل میشوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب بلدرچین
مرحله هفتم: پخت کباب
آخرین توصیه ما این است که برای پخت این کباب حتیالمقدور از منقل و ذغال استفاده کنید، حرارت ذغال بسیار بیشتر از شعله گاز است و زمان کمتری برای پخت مورد نیاز است.
سیخها را روی منقل قرار دهید و گوشتها را به خوبی بپزید.
کباب شما آماده است. میتوانید آن را در کنار فلفل و گوجه کبابی همراه با نان یا برنج نوش جان کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی تک فانطرز تهیه کباب سلطانی را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذای سنتی خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن نهایت لذت را ببرید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.