تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

نکته‌های مهم برای پخت دمی یارما با گوشت اردبیلی که هر باید اطلاع داشته باشید

دمی یارما یکی از غذاهای سنتی و محلی اردبیل است که در برخی مناطق ایران با نام بلغور پلو شناخته می‌شود. این غذا به صورت گیاهی یا با اضافه کردن گوشت چرخ‌کرده تهیه می‌شود و معمولاً با انواع ادویه‌ها مانند فلفل و زردچوبه طعم دلپذیری به آن داده می‌شود.

برای تهیه دمی یارما با گوشت چرخ‌کرده، ابتدا بلغور گندم را خیسانده و گوشت چرخ‌کرده را با ادویه‌ها و پیاز آماده می‌کنیم. سپس پیاز را تفت داده و سیب زمینی را به آن اضافه کرده و سپس مواد گوشتی را همراه با رب گوجه‌فرنگی به تابه اضافه می‌کنیم. بعد از اضافه کردن بلغور خیسانده و آب، مواد را به خوبی پخته و سرو می‌کنیم.

از آنجایی که دمی یارما غذای سنتی و محبوبی است، توصیه می‌شود این غذا را با مواد اولیه باکیفیت و تازه تهیه کرده و به همراه سبزیجات تازه سرو کنید. همچنین می‌توانید برای تنوع در طعم، از آماده‌سازی این غذا بدون استفاده از گوشت استفاده کنید. امیدوارم این توضیحات به شما کمک کرده باشد تا طرز تهیه دمی یارما را به خوبی بفهمید و لذت ببرید.

دمی یارما یا به قول اردبیلی‌ها یارما دمی یکی از غذاهای سنتی و محلی اردبیل است که برخی این غذا را با نام بلغور پلو می‌شناسند. این غذا را می‌توانید با گوشت چرخ کرده و بدون گوشت کاملا گیاهی طبخ کنید.ما امروز در این بخش از تک فانبلاگ طرز تهیه دمی یارما با گوشت چرخ‌کرده را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه با ما همراه باشید.طرز تهیه دمی یارمامدت زمان آماده سازی تهیه این غذا ۶۰-۹۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده‌ای می توانید مقدار آن را افزایش دهید و در حجم‌های بیشتری این غذا را طبخ کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دسته‌بندی متوسط قرار دارد. مواد لازم جهت تهیه دمی یارما:سیب زمینی۱ عددپیاز۲ عددبلغور گندم۱ پیمانهآب ولرم۳ پیمانهگوشت چرخ کرده۳۰۰ گرمرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریروغنبه مقدار لازمنمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار دلخواهمرحله اول: خیساندن بلغوردر اولین مرحله به سراغ آماده‌سازی بلغور گندم روید.بلغور را بشویید و با مقدار مساوی آب بخیسانید. بهتر است بلغور را ۱-۲ ساعت قبل از طبخ بخیسانید.خیساندن بلغور روند پخت آن را سریع‌تر می‌کند.مرحله دوم: آماده سازی مواد گوشتی و استراحت دادن آندر دومین مرحله به سراغ آماده‌سازی مواد گوشتی روید.یکی از پیازها را بشویید و رنده کنید.پیاز رنده شده، نمک، زردچوبه و مقداری فلفل را به گوشت چرخ‌گرده بیفزایید و همه مواد را به خوبی با هم ورز دهید.حال روی ظرف را بپوشانید و به مدت ۳۰-۶۰ دقیقه مواد را در یخچال استراحت دهید.مرحله سوم: آماده سازی پیازدر سومین مرحله به سراغ آماده‌سازی پیاز دوم روید.پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی خرد کنید.درون تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید.پیازهای نگینی خرد شده را به تابه بیفزایید و کمی تفت دهید تا پپیازها سبک و طلایی شوند.مرحله چهارم: آماده‌سازی سیب‌زمینیدر چهارمین مرحله به سراغ سیب زمینی روید.آن را بشویید و پوست بگیرید. سیب‌زمینی را به صورت نگینی خرد کنید و به پیازهای در حال تفت بیفزایید.کمی سیب‌زمینی را تفت دهید تا طلایی رنگ شود.در همین مرحله مقداری زردچوبه و فلفل به ترکیب درون تابه بیفزایید و اندکی تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع استانبولی پلو (دمی گوجه)مرحله پنجم: افزودن مواد گوشتیدر پنجمین مرحله مواد گوشتی را به محتوای درون تابه بیفزایید.کمی تفت دهید تا گوشت از خامی خارج شود و همه مواد با هم ترکیب شوند.مرحله ششم: افزودن رب گوجه فرنگیحال در این مرحله رب گوجه‌ فرنگی را به آن بیفزایید و به تفت دادن ادامه دهید تا رب رنگ باز کند.مرحله هفتم: افزودن بلغور و آبدر مرحله هفتم بلغورهای خیسانده شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.مقداری آب ولرم و نمک نیز به آن اضافه کنید.حرارت را زیاد کنید و منتظر بمانید تا محتوای درون قابلمه شروع به جوشیدن کند.حال حرارت را کم کرده و درب قابلمه را ببندید و ۴۰-۶۰ دقیقه‌ای زمان دهید تا محتوای درون قابلمه به خوبی بپزد.بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمپختک (دمی باقالی)مرحله هشتم: سرو غذادر مرحله آخر میزان پختگی غذا را بررسی کنید. آب دمی‌یارما شما باید کاملا تبخیر شده باشد.آن را در ظرف سرو بریزید و با با مقداری سبزی تازه و ترشی نوش جان کنید.اگر به دنبال امتحان کردن طعم های جدید هستید، به شما توصیه می‌کنیم که از امتحان کردن این غذای ساده و خوش‌رنگ غافل نشود.فوت و فن‌های تهیه دمی یارمانکات مهمی که در تهیه دمی‌ یارما باید به آن توجه کنید:اگر به هر دلیلی تمایل به استفاده از گوشت در این غذا را ندارید. برای تهیه دمی‌ یارما بدون گوشت مطابق با مراحل فوق پیش روید و گوشت را حذف کنید.برخی در تهیه دمی‌ یارما از بلغور جو به جای بلغور گندم استفاده می‌کنند.تازه و ارگانیک بودن مواد اولیه در تهیه این غذا نقش بسیار مهمی دارد و توصیه می‌کنیم از مواد اولیه خوب و باکیفیتی استفاده کنید.توجه داشته باشید که دمی‌ یارما به سرعت شفته می‌شود پس از افزودن آب زیادی به آن خودداری کنید.پیشنهاد می‌کنیم حتما این غذای خوشمزه را طبق روشی که در این مطلب از مجله آشپزی تک فانبرایتان شرح دادیم، تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!