لذت بخش ترین طرز تهیه خوراک لوبیا در زمان کوتاه
خوراک لوبیا یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که به روشهای مختلفی تهیه میشود. همیشه مادربزرگها راز پخت یک خوراک لوبیا لعابدار بینظیر را در دل داشتند. حالا نوبت ماست که در این بخش از مجله اکالا این راز را آموزش دهیم و طعم خوب این خوراک بینظیر را با شما تقسیم کنیم.
مواد لازم جهت تهیه خوراک لوبیا
مواد لازم جهت تهیه خوراک لوبیا به شرح زیر است:
لوبیا چیتی ۲ پیمانهپیاز ۱ عدد بزرگسیر۲ حبهسیب زمینی (آبپز شده)۲ عددروغن مایعبه مقدار لازمرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریزردچوبه۱ قاشق چایخورینمک و فلفل سیاهبه مقدار دلخواهآببه مقدار لازم
مراحل تهیه خوراک لوبیا لعاب دار
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۴-۵ ساعت و تهیه نهایی این خوراک ۶۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب سادهای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجمهای بیشتری این خوراک خوشمزه را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این خوراک در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی لوبیا
لوبیا چیتی را تمیز کنید و بشویید. آن را در کاسه مناسبی بریزید و از شب قبل در آب ولرم خیس کنید.
این کار باعث میشود لوبیاها زودتر در زمان پخت سریعتر پخته شوند و نفخ کمتری داشته باشند.
پس از گذشت زمان اعلام شده لوبیاهای خیس خورده را همراه با آب فراوان در قابلمهای بریزید.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و منتظر بمانید تا محتوای درون آن به نقطه جوش رسد.
سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهید لوبیاها به مدت ۴۰-۵۰ دقیقه بپزند و نرم شوند.
مرحله دوم: آمادهسازی پیاز و سیر
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو پیاز را نگینی خرد کنید.
در یک تابه، روغن بریزید و تابه را روی حرارت گذارید تا روغن گرم شود.
سپس پیاز خرد شده را به تابه اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
در همین مرحله سیر را نیز بشویید و پوست بگیرید. با کمک رنده یا سیر له کن آن را پوره کنید.
سیر رنده شده را به محتوای درون تابه اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
مرحله سوم: افزودن ادویهها و رب گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی، زردچوبه و فلفل سیاه را به مواد درون تابه اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه دیگر تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته و عطر ادویهها آزاد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با پاستا
مرحله چهارم: افزودن سیب زمینی آبپز
راز لعاب انداختن این خوراک لوبیا افزودن این سیبزمینیهای آب پز است.
سیب زمینیهای آب پز شده را چند برش زنید و به محتوای درون تابه اضافه کنید.
با چنگال، قاشق یا گوشتکوب سیب زمینیها را له و پوره کنید.
سپس همه مواد درون تابه را به خوبی به هم زنید تا سس یکدست و غلیظی حاصل شود.
حرارت را خاموش کنید و به سراغ مرحله بعد روید.
مرحله پنجم: افزودن سس به لوبیاهای پخته شده و تنظیم چاشنی
سس را به لوبیاهای پخته شده اضافه کنید.
خوراک لوبیا را در حد مخلوط شدن به هم زنید. با مقداری نمک چاشنی خوراک را مطابق ذائقتان تنظیم کنید.
حرارت را کم کنید و ۵-۸ دقیقه زمان دهید تا همه مواد با هم بپزند.
برای طعمدار کردن بیشتر خوراک لوبیا میتوانید از ادویههایی مانند دارچین، زنجبیل یا پودر کاری نیز استفاده کنید.
اگر دوست دارید خوراک لوبیا غلیظتر شود، میتوانید در انتهای پخت، حرارت را زیاد کرده و اجازه دهید آب اضافی آن تبخیر شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک دال عدس
مرحله ششم: تزیین و سرو خوراک
پس از پخت خوراک لوبیا را در ظرف سرو بریزید.
با مقداری شوید یا جعفری خشک، لیمو ترش و فلفل سیاه آن را تزیین و نوش جان کنید.
برای سرو، میتوانید خوراک لوبیا را با نان، برنج میل کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی تک فانمورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز با رعایت این نکات ساده، بتوانید یک خوراک لوبیا خانگی، خوشمزه و مغذی را تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
اگر شما در تهیه خوراک لوبیا از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب طعم بهتر و لعاب بیشتر آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.