تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

فشارخون خود را با این ماده مغذی به دست آورید و زیر نظر داشته باشید

بادام یکی از مهمترین منابع غنی پتاسیم است که می‌تواند به کاهش فشار خون شما کمک کند. این میوه پر کالری، باعث کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک شده و می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی شود.

مصرف بادام به تنهایی کافی نیست، بلکه باید در کنار تغییرات سبک زندگی سالمی مانند ورزش، ترک سیگار و مدیریت استرس قرار گیرد. رژیم غذایی مدیترانه‌ای که بر غذاهای کامل، سدیم کم و پتاسیم بالا تاکید دارد، نقش بسیار مهمی در کاهش فشار خون دارد و با مصرف بادام می‌تواند بهبود قابل توجهی در فشار خون داشته باشد.

بادام همچنین می‌تواند به کاهش کلسترول بد، افزایش کلسترول خوب و بهبود پاسخ انسولین کمک کند. این میوه سرشار از چربی‌های سالم، فیبر و پروتئین است که می‌تواند در تنظیم قند خون و کاهش التهاب‌ها و استرس اکسیداتیو در بدن کمک کند.

بنابراین، مصرف بادام به همراه تغییرات سبک زندگی می‌تواند به بهبود فشار خون، کلسترول، قند خون و بهبود کلیت سلامت کمک کند. این نتایج نشان می‌دهند که بصورت کلی این میوه می‌تواند به بهبود عملکرد سیستم قلبی-عروقی و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی کمک کند.


همانطور که قلب شما فعالیت دارد، در هر لحظه حدود ۵ لیتر خون را از طریق شریان‌های شما عبور می‌دهد. این کار ادامه دارد و نه تنها قلب بلکه شریان‌های شما نیز فعال هستند.
به گزارش ایران به نقل از هلث، فشار خون شما بر اساس میزان نیرویی تعیین می‌شود که شریان‌های شما تحمل می‌کنند، زیرا شریان‌ها خون غنی از اکسیژن را به سلول‌ها و بافت‌های بدن می‌رسانند. ممکن است متوجه نشوید که فشار خونتان بالا یا پایین است و فشار خون شما در طول روز در نوسان باشد. مشکلات زمانی رخ می‌دهند که فشار خون شما بالا بماند، زیرا فشار بیش از حد می‌تواند به مرور زمان به شریان‌های شما آسیب برساند و منجر به بیماری عروق کرونر قلب شود.
شما می‌توانید فشار خون خود را بدون دارو با تغییرات ساده در سبک زندگی مانند ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته، ترک سیگار، مدیریت استرس و حفظ وزن مناسب کاهش دهید.
رویکرد‌های غذایی برای توقف پرفشاری خون، رژیم غذایی مخصوص افراد دارای فشار خون و رژیم مدیترانه‌ای است که بهترین رژیم‌های غذایی برای افراد مبتلا به فشار خون بالا هستند، زیرا آن‌ها بر غذا‌های کاملی که سدیم و چربی کم و پتاسیم بالایی دارند تاکید می‌کنند.
لازم به‌ذکر است که یک اونس بادام ۲۰۸ میلی‌گرم پتاسیم را برای بدن شما فراهم می‌کند که ۴درصد از مقدار توصیه شده ۴۷۰۰ میلی‌گرمی است. در حالی که این رقم ممکن است مقدار قابل توجهی از پتاسیم به نظر نرسد، اما مشخص شده است که بادام باعث کاهش فشار خون می‌شود.
اگرچه بادام پر کالری است، اما می‌تواند فشار خون شما را در زمانی که وزن کم می‌کنید کنترل کند. نتایج تحقیقی که در سال ۲۰۱۶ در مجله تغذیه منتشرشد این واقعیت را بیان کرد. در این تحقیق ۸۶ نفر تحت رژیم‌های غذایی قرار گرفتند که باعث کاهش ۵۰۰ کالری شد. اگرچه رژیم‌های غذایی از نظر کالری برابر بودند، اما گروه بادام، هر روز به اندازه‌ای بادام مصرف می‌کردند که ۱۵ درصد از کالری روزانه‌شان را تشکیل می‌داد. رژیم‌های گروه مصرف بادام که رژیم غذایی خود را رعایت کردند، پس از ۱۲ هفته کاهش قابل توجهی در فشار خون سیستولیک و دیاستولیک خود مشاهده کردند. آنان همچنین چربی بیشتری را در اطراف تنه و کل چربی بدن خود از دست دادند.
اگرچه این تحقیقی منفرد با استفاده از افراد دارای اضافه وزن بود، اما متاآنالیز‌هایی که نتایج چندین مطالعه را در مورد تاثیر بادام بر فشار خون ترکیب می‌کنند، تفاوت‌هایی در نتایج پیدا کرده‌اند.
متاآنالیزی در سال ۲۰۲۰ در درمان‌های مکمل در پزشکی نتایج ۱۶ تحقیق را ترکیب کرد و نشان داد که مصرف بادام می‌تواند فشار خون دیاستولیک شما را کاهش دهد، اما فشار خون سیستولیک شما را کاهش نمی‌دهد. فشار خون دیاستولیک، نیروی وارد بر شریان‌های شما را بین ضربان‌های قلب اندازه‌گیری می‌کند.
متاآنالیز دیگری در سال ۲۰۲۰ تعداد ۱۵ مطالعه را تجزیه و تحلیل کرد تا مشخص کند که افزودن بادام به رژیم غذایی شما فشار خون سیستولیک را کاهش می‌دهد، اما فشار خون دیاستولیک را کاهش نمی‌دهد. فشار خون سیستولیک عدد بالاتری در خوانش فشار خون شماست و نیروی وارد بر شریان‌ها را هنگام ضربان قلب اندازه‌گیری می‌کند.
حتی اگر فشار خون بالا ندارید، می‌توانید برای سایر فواید سلامتی به بادام روی بیاورید. بر اساس نتایج پژوهشی در سال ۲۰۱۸ که در نشریه مواد مغذی منتشر شد، بادام همچنین ممکن است با کاهش کلسترول، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد. پتانسیل کاهش کلسترول بد (LDL) بادام به نسبت چربی‌های غیراشباع سالم نسبت به چربی‌های اشباع نسبت داده شده است. بادام همچنین می‌تواند کلسترول خوب (HDL) را افزایش داده و تری گلیسیرید را کاهش دهد.
نتایج تحقیقی در سال ۲۰۲۰ در نشریه مواد مغذی نشان داد که بادام همچنین ممکن است در تنظیم قند خون و بهبود پاسخ انسولین مفید باشد. از آنجایی که بادام سرشار از چربی، فیبر و پروتئین است، افزودن بادام به وعده‌های غذایی می‌تواند شاخص گلیسمی رژیم غذایی شما را متعادل کند.
چربی‌های تک غیراشباع، منیزیم، آرژنین و فیتوکمیکال‌های موجود در بادام، نشانگر‌های التهابی و استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می‌دهند. پلی‌فنول‌های موجود در بادام که بیشتر در پوست آن‌ها یافت می‌شود، می‌توانند ترکیب باکتری‌های روده شما را با ترویج باکتری‌های خوب و سرکوب باکتری‌های بیماری‌زا بهبود بخشند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!