تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

خطر قارچ‌های مسموم: یک وضعیت نگران‌کننده در کشور

مصرف قارچ‌های سمی در فصل بهار به دلیل افزایش مسمومیت‌های غیرمنتظره موجب نگرانی کارشناسان و مردم عمومی شده است. در این فصل، که معمولا فصل بهار قارچ‌ها نیز به رشد و بلوغ می‌رسند، برخی از افراد با تشخیص اشتباه قارچ‌های سمی، خود را در معرض خطر مسمومیت قرار داده‌اند.

افراد برای تشخیص سمیت یا ناسمیت قارچ‌ها اغلب به روش‌های سنتی و غیرعلمی اکتفا می‌کنند که ممکن است منجر به خطاهای فاحش شود. به همین دلیل، استفاده از معیارهای علمی و توصیه شده توسط کارشناسان به منظور شناسایی قارچ‌های سمی و ناسمیت بسیار حائز اهمیت است.

برای جلوگیری از خطرات مربوط به مصرف قارچ‌های سمی در فصل بهار، توصیه می‌شود که قارچ‌هایی که از مراکز معتبر و با مجوز تامین شده‌اند، خریداری و مصرف شوند. همچنین، باید خودداری از مصرف قارچ‌های خودرو و قارچ‌هایی که از محیط‌های خاصی مانند کنار درختان یا جنگل‌ها جمع‌آوری شده‌اند، شود.

دقت و آگاهی بیشتر از سمیت و ناسمیت قارچ‌ها و استفاده از منابع معتبر در مورد شناسایی انواع قارچ‌ها می‌تواند از مسمومیت‌های احتمالی جلوگیری کرده و سلامت و خوشبختی خانواده را حفظ کند.

مهر نوشت: کارشناس دفتر پایش و نظارت بر مصرف فراورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، از افزایش مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در فصل بهار خبر داد. همه‌ساله در فصل بهار موجی از مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در کشور ایجاد می‌شود.راضیه کشاورز ملکی، با بیان اینکه همه ساله در فصل بهار موجی از مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در کشور ایجاد می‌شود، گفت: برخی از روش‌ها و معیار‌های سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.وی افزود: برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیند‌های آماده‌سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیستند.کشاورز ادامه داد: از مصرف قارچ‌های خودرو مخصوصاً قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان، به ویژه درختان خشک شده می‌رویند یا قارچ‌های جمع‌آوری شده توسط افراد بومی، خودداری شود.کارشناس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ‌شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است.کشاورز تاکید کرد: به هر فردی که مدعی تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ می‌باشد نباید توجه کرد ضمن اینکه مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی هرگز نشان‌دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.وی خاطر نشان کرد: برای حفظ سلامت خود و خانواده‌تان تنها قارچ‌هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته‌بندی‌های دارای مجوز هستند، خریداری و مصرف کنید.راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!