تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

تاثیر سرما بر تلفن همراه: چطور تاثیر می‌گذارد؟

به گزارش تجارت نیوز،

با توسعه فناوری، استفاده از تلفن همراه در موقعیت و زمان‌های مختلف افزایش یافته و به بخش جدایی ناپذیری از زندگی کاربران تبدیل شده است، در این میان تغییرات مختلف همچون تغییر فصل می‌تواند بر عملکرد گوشی‌ها تأثیر بگذارد.

سرما و گرما هر یک به نحوی بر روی عملکرد گوشی موبایل تاثیر می‌گذارند. هر قطعه ای از موبایلی که هر روز با آن کار می شود توانایی این را دارند که در یک درجه گرما یا سرمای خاصی همچنان عملکرد خود را داشته باشد. در صورتی که دمای هوا از آستانه تحمل قطعه سخت افزاری مورد نظر بیشتر یا کمتر شود، در ابتدا شاهد اختلال در عملکرد قطعه خواهیم بود و در نهایت قطعه مذکور از کار خواهد افتاد.  این از کار افتادن می‌تواند به صورت موقت تا زمانی که دمای هوا به بازه تحمل قطعه بازگرددریال ادامه داشته باشد و همچنین می‌تواند سبب از کار افتادگی دائمی قطعه مورد نظر شود.  

بنابراین با توجه به تغییر فصل و سرد شدن هوا می‌تواند اختلالات جزئی و حتی قابل توجهی را در زندگی روزمره‌ی کاربران ایجاد شود. برای مثل تأخیر زمانی حرکت قطارها و پرواز هواپیماها، تعطیلی مدارس و بسته شدن راه‌های جاده‌ای از جمله‌ی این موارد هستند. علاوه‌بر این‌ها، گاهی اوقات فناوری‌های در دسترس هم تحت تاثیر سردی هوا قرار می‌گیرند و تحت تأثیر آن کارآیی خود را از دست می‌دهند. باتری‌ها، صفحه‌نمایش‌ها و سنسورها، اجزای سبک وزنی هستند که به پیشبرد زندگی مدرن ما کمک می‌کنند اما در هوای سرد میتواند دچار مشکل شوند که با رعایت نکاتی می‌توان از نتایج احتمالی آن جلوگیری کرد.

باتری

در ابتدا کاربران باید بدانند که چه نوع باتری در گوشی آن‌ها وجود دارد و این را باید با استفاده از مشخصات گوشی خود در سایت یا اطلاعات لازم برروی جعبه گوشی پیدا کنند و یا اگر بتوانند به باتری دسترسی داشته باشید، این اطلاعات معمولا برروی خود باتری موجود است. در حال حاضر بسیاری از سازنده‌ها، از باتری‌های لیتیوم-یونی استفاده می‌کنند (که با نام‌های باتری Li-ion و یا LIB شناخته می‌شود). این باتری‌ها اندازه‌های متنوعی دارند اما بیشتر باتری‌های گوشی‌های هوشمند، در اندازه‌های کوچک و فرم مستطیل هستند؛ در برخی از گوشی‌های هوشمند نیز از باتری‌های لیتیوم-پلیمری استفاده می‌شود.

درباره نحوه فعالیت باتری‌های لیتیوم-یونی به طور خلاصه می‌توان گفت باتری‌های لیتیوم-یونی با جابه‌جا کردن یون‌ها بین قطب منفی و مثبت برای شارژ یا تخلیه شارژ کار می‌کنند. هوا یا به طور دقیق‌تر دما، می‌تواند در چگونگی جابه‌جایی یون‌ها بین الکترودها موثر باشد. اگر هوا بسیار سرد شود، یونها حرکت نمی‌کنند و باتری کار نخواهد کرد، البته نکته کلیدی این است برای چنین شرایطی، ‌هوا باید واقعا خیلی سرد باشد.

فعالیت باتری‌های لیتیوم-یونی در دماهای متفاوت بدین ترتیب است که در دمای کمتر از ۴۰ درجه سانتی‌گراد زیر صفر، فعالیت باتری متوقف می‌شود، در دمای کمتر از ۲۰ درجه سانتی‌گراد زیر صفر، درصدی از شارژ باتری‌های لیتیوم-یونی تخلیه می‌شود، در دمای بیشتر از صفر درجه سانتی‌گراد، باتری لیتیوم-یونی بدون مشکل شارژ خواهد شد، در دمای بیشتر از ۴۵ درجه سانتی‌گراد، باید از شارژ کردن باتری‌های لیتیوم-یونی بپرهیزید، در دمای بیشتر از ۶۰ درجه سانتی‌گراد نیز باتری لیتیوم-یونی شروع به تخلیه شارژ می‌کند.

صفحه‌نمایش

باتری‌ها نشان دادند که نمی‌توان در آب و هوای خیلی سرد روی آن‌ها حساب کرد و صفحات نمایش هم رفتاری شبیه به باتری‌ها دارند. نمایشگرهای LCD از اجزای جدانشدنی گوشی‌ها، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها، دوربین‌های دیجیتال، ساعت‌های هوشمند، جی‌پی‌اس خودروها و سیستم‌های کنترلی ما هستند. LCD‌ها شامل لایه‌ای حاوی میلیون‌ها پیکسل رنگی هستند که هر کدام از آن‌ها توسط یک ترانزیستور مجزا کنترل می‌شود. هنگام روشن شدن صفحه‌ی نمایش، کریستال‌های مایع نور پلاریزه را می‌چرخانند و همین چرخاندن باعث روشن یا خاموش شدن پیکسل‌ها خواهد شد. به این ترتیب، میلیون‌ها پیکسل تمام رنگ‌های یک تصویر را به نمایش می‌گذارند.  

راهکاری برای حفاظت گوشی از سرما

با این‌ حال، فناوری LCD در هوای بسیار گرم یا بسیار سرد کارآیی چندان جالبی ندارد. بهترین عملکرد کریستال‌های مایع در محدوده‌ی دمایی صفر تا ۵۰ درجه ی سانتی‌گراد است. در دماهای پایین‌تر، زمان پاسخ‌دهی سیگنال الکتریکی به انتقال پیکسل کندتر خواهد شد و همین امر موجب نمایش تار و مبهم تصویر می‌شود.

بنابراین با توجه به مطالب گفته شده پیشنهاد می شود گوشی خود را قبل از بیرون رفتن شارژ کنید چون اگر ظرفیت باتری گوشی شما کمتر از ۵۰ درصد باشد ممکن است در اثر سرمای به سرعت به صفر نزدیک شود. بنابراین برای جلوگیری از خاموش شدن گوشی خود، قبل از ترک محل کار یا خانه، آن را شارژ کنید.

همچنین برای صرفه‌جویی در مصرف باتری و افزایش عمر باتری در سرما می‌توانید تغییراتی در تنظیمات گوشی خود اعمال کنید تا شارژ کمتری مصرف شود. همه برنامه‌های اضافی را ببندید تا در مصرف انرژی صرفه‌جویی شود به این ترتیب باتری گوشی دیرتر خالی خواهد شد. گوشی خود را در حالت صرفه‌جویی در انرژی یا حالت کم‌مصرف قرار دهید تا باتری کمتری مصرف شود.  

علاوه بر موارد گفته شده در صورتی که نگران خالی شدن باتری گوشی در هوای سرد و تاثیر هوای سرد بر باتری گوشی هستید، می‌توانید گوشی را خاموش کنید. زمانی که کاری با گوشی ندارید، خاموش کردن آن راه‌حلی عالی برای حفظ شارژ باتری خواهد بود و هر زمان که نیاز به گوشی داشتید می‌توانید آن را روشن کنید به این ترتیب مقدار باتری کمتری مصرف شده و گوشی شما مدت زمان بیشتری شارژ خواهد داشت.

 

منبع :

ایسنا

به اشتراک گذاری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!