تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

بهترین انیمه ها با فضاسازی تاریک


بهترین انیمه های تیره و تاریک که باید تماشا کنید

اغلب انیمه‌های پرطرفدار در خارج از ژاپن، انیمه‌های شونن جنگی شبیه به  My Hero Academia و Jujutsu Kaisen هستند. با این که این انیمه‌ها هم لحظات تاریک مخصوص به خود را دارند، اما این لحظات تم اصلی این آثار را مشخص نمی‌کنند و صحنه‌های جذاب و شوخی‌های انیمه، آن‌ها را متعادل می‌کند. با این حال انیمه‌هایی وجود دارند که تم‌ و لحن تاریک، سرتاسر اتمسفر، روایت و شخصیت‌های آن را فرا گرفته است. در این متن می‌خواهیم نگاهی به لیست برترین انیمه‌ های تاریک بیاندازیم. در ادامه با ویجیاتو همراه باشید.

تقریباً برای هر سلیقه‌ای، انیمه وجود دارد. انیمه‌های تاریک، با تم افسرده‌کننده و البته خشن خود، علاقه‌مندان و مخاطبین مخصوص به خود را دارد که چه در حین تماشای انیمه و چه بعد از آن، محتوای آن مدت‌ها ذهن‌شان را به خود مشغول خواهد کرد. تماشای این انیمه‌ها، یا آن‌ها را به دنیای درون ذهن و روان خود فرو می‌برد یا این که با فجایع و پیامدهای تاریک اعمال انسانی آشنا می‌کند، که البته این دو آن‌قدرها چیز جدا از هم نیستند.

10. Talentless Nana

بچه‌هایی که قدرت‌های ماورایی دارند و به نام “استعدادها” شناخته می‌شوند، برای تحصیل‌ به مدرسه‌ای واقع در یک جزیره فرستاد می‌شوند. نانا هیراگی نوجوان از رفتن به این مدرسه یک هدف دارد: «کشتن آن‌ها». نانا که برای دولت کار می‌کند، به دلایلی مرموز و سری، مأموریت کشتن تمام دانش‌آموزان را قبول می‌کند بدون این که برای رسیدن به این هدف از قدرت‌های خود استفاده کند.

نانا برای کشتن آن‌ها ابتدا باید تظاهر کند که دوست‌شان است. وقتی که او رابطه‌ی صمیمانه‌تر و نزدیک‌تری با دانش‌آموزان برقرار می‌کند، انجام این کار برایش سخت‌تر می‌شود. با این که دیدن تصاویر کشته‌شدن کودکان مدرسه‌ای قطعاً تجربه‌ی بد و منزجر کننده‌ای است، اما این موضوع آن چیزی نیست که انیمه Talentless Nana را آن‌قدر تاریک و عجیب می‌کند. در واقع این ظاهر نانا با آن موهای صورتی است که او را به نحوی معصوم نشان می‌دهد که امکان این اعمال فجیع به هیچ وجه از پس او بر نمی‌‌آید، همین هم انیمه را این همه تاریک و ترسناک می‌کند.

9. Neon Genesis Evangelion

با این که در این انیمه شاهد کشته شدن بچه‌های بی‌گناه مدرسه‌ای نیستیم، Neon Genesis Evangelion به دلایلی بسیار متفاوت جزو تاریک‌ترین انیمه‌های تاریخ است و آن هم به تم‌‌ها و ذات افسرده‌کننده آن برمی‌گردد. داستان انیمه در مورد پسر جوانی به نام شینجی ایکاری است که مجبور می‌شود رباتی ساخته شده توسط پدرش، به نام Evangelion Unit-01 را کنترل کند، پدری که وقتی تنها ۱۱ سال داشت، تنهایش گذاشت.

انیمه Neon Genesis Evangelion، به نحوی عمیق در تم‌های مد نظرش کند و کاو می‌کند تا به صریح‌ترین شکل ممکن بتواند محتوای ژرف خود را به مخاطب ارائه دهد. به همین دلیل مخاطبین بعد از مشاهده‌ی انیمه هم تا مدت‌ها شخصیت‌ها و اتمسفر آن در خاطرشان خواهد ماند، مخصوصاً اگر خودشان هم تجربه‌ی مواجهه با افسردگی و دست و پنجه نرم کردن با آن را داشته باشند. انیمه مخاطبین را مجبور می‌کند تا در خود فرو رفته، به احساسات عمیق خود پرداخته و با خودشان روراست باشند تا یاد بگیرند چگونه با چالش‌های ذهنی خود کنار بیایند. پس انیمه Neon Genesis Evangelion بیشتر در لایه‌‎های زیرین و تم‌های خود تاریک است تا در ظاهر.

8. Texhnolyze

داستان این انیمه در شهری زیرزمینی به نام Lux می‌گذرد، که در آن گروه‌های جنایتکار باعث به خطر افتادن امنیت جانی شهروندان می‌شوند. ایچیسه، مبارزی است که یک دست و یک پایش را از دست داده و یک دست و پای مکانیکی را به جای آن‌ها به بدنش پیوند زده است. وقتی آشوب شهر را فرا می‌گیرد، ایچیسه هم درگیر آن می‌شود و خود را در وسط هرج و مرج می‌یابد.

Texhnolyze از آن دست انیمه‌هایی نیست که هر هوادار متعارف انیمه به آن علاقه‌مند شود. سرعت روند انیمه کند و ساختار آن بیشتر روشمند است، اما وقتی داستان روی غلتک می‌افتد، نشان می‌دهد که تمام آن روند کند ارزشش را داشته است. انیمه هم از نظر داستان و هم از نظر اتمسفر بسیار تاریک است و شهری را به تصویر می‌کشد که چه از نظر فیزیولوژی چه از نظر اجتماعی، در بدترین موقعیت انسانی ممکن قرار دارد و از این نظر بسیار سنگین و افسرده‌کننده است.

7. Psycho-Pass

در قرن ۲۲، دنیا با استفاده از تکنولوژی Sibyl می‌تواند بر اساس وضعیت ذهنی افراد، احتمال وقوع جنایت توسط آن‌ها در آینده را تشخیص دهد. داستان انیمه در مورد آکانه سونموری، عضوی از گروه تحقیقات جنایی دولت است که می‌خواهد مطمئن شود با استفاده از سیستم Sibyl و کمک جنایت‌کاران بالقوه، می‌توانند جامعه‌ی بهتری را خلق کنند.

انیمه Psycho-Pass با تم‌هایی نظیر عدالت و آزادی سر و کار دارد و بررسی می‌کند که این مفاهیم در ارتباط انسان‌ها با یکدیگر، چه معنی می‌تواند داشته باشد. با توجه به وضعیت فعلی دنیا، تم‌های ارائه شده توسط Psycho-Pass برای مخاطب امروزی جلوه‌ای پررنگ‌تر پیدا می‌کند و همین هم باعث می‌شود که انیمه جنبه‌ای تاریک برای مخاطبان داشته باشد و ذهن آن‌ها را مدت‌ها به خود مشغول کند.

6. Elfen Lied

چه چیزی ترسناک‌تر از یک قاتل سریالی با شخصیتی چندگانه است؟ نژاد دیکلونی، نژادی جهش‌یافته شاخ‌دار است که با نیروهای دورجنبشی خود، بسیار قدرتمند هستند. لوسی، که قاتل داستان است، همین‌طور بی‌دلیل شروع به کشتن انسان‌ها نمی‌کند، بلکه او برای این کار دلیلی محکمه‌پسند حداقل برای خود دارد، آن هم پس‌زده‌شدن توسط نژاد انسان است.

تبعیض، تم اصلی انیمه Elfen Lied است و برای ارائه‌ی آن، از نمایش سکانس‌های خشن و خون‌بار کوتاهی نمی‌کند. البته سریال از صحنه‌های خشن بی‌دلیل استفاده نمی‌کند و هر کدام از آن‌ها به پیشبرد قصه و اپیزودها کمک می‌کند، به همین دلیل به مخاطب هیچوقت احساس اضافی بودن صحنه‌ها یا اغراق در آن‌ها دست نمی‌دهد. تمام المان‌های انیمه Elfen Lied دست به دست هم می‌دهد تا جزو برترین انیمه‌های تاریک به شمار رود.

5. Made in Abyss

به دنیای Abyss خوش آمدید، به یک گودال عظیم و عمیق در داخل زمین. خیلی‌ها خواهان ماجراجویی در این گودال بودند، شبیه به مادر ریکو که سال‌ها پیش به همین دلیل ناپدید شد. وقتی که او و دوست رباتش برای جست و جو به داخل Abyss می‌روند، حقایق وحشتناکی از آن محیط و ذات آن کشف می‌کنند.

در ابتدا اصلاً فکر نمی‌کنید که قرار است یکی از برترین انیمه‌های تاریک تاریخ را مشاهده کنید. تضاد جالب بین استایل هنری بامزه‌ی انیمه و خشونت بی‌حد و حصر آن، یکی از ویژگی‌های عجیب و منحصر به فرد انیمه Made in Abyss به شمار می‌رود. این تضاد آن چنان عمیق است که وقتی اولین صحنه‌ی خشن انیمه از راه می‌رسد، تماشاچیان کاملاً غافلگیر و حتی آشفته می‌شوند به این دلیل که با توجه به شروع انیمه و استایل هنری آن، به هیچ وجه انتظار چنین خشونتی از آن نمی‌رفت.

4. Terror in Resonance

شاید موضوعی تاریک‌تر از تروریسم در جهان وجود نداشته باشد. فجایع واقعی تروریسم، چه در تاریخ و چه در زمان حال همچنان در حال اتفاق افتادن است و تراژدی‌هایی رقم زده که حتی اشاره به آن‌ها سخت و زننده است. داستان انیمه Terror in Resonance در مورد دلایل مرموز پشت یک حمله ترورسیتی به توکیو ژاپن و نابودی آن است.

با این که آن چنان نام انیمه Terror in Resonance را در لیست‌های متفاوت نمی‌بینیم، اما این انیمه جزو باکیفیت‌ترین‌های دو دهه گدشته به شمار می‌رود. انیمه به نحوی فوق‌العاده مسائل مربوط به ترورسیم و مهم‌تر از آن تأثیراتی را بررسی می‌کند که بعد از این حملات ترورسیتی به ذهن و روان افراد وارد می‌شود. هنر نویسندگان برای خلق انیمه‌ای با این کیفیت در مورد موضوعی حساس و مهم همچون تروریسم، ستودنی است.

3.  Devilman Crybaby

Devilman Crybaby جزو برترین انیمه‌های تاریک تاریخ به شمار می‌رود. آکیرا فودو، به Devilman تبدیل شده و حالا همه‌چی به او و دوستش ریو آسوکا بستگی دارد تا از نسل بشر در مقابل یک نژاد شیطانی دفاع کنند که خواهان نابودی تمام چیزهایی است که برای انسان‌ها ارزشمند است.

شبیه به دیگر آثار سازندگان Devilman، این اثر هم مملو از پیام‌های ضد جنگ است، اما این دلیل تاریک بودن انیمه نیست. دلیل اصلی تاریک بودن انیمه، تمرکز و عمیق شدن آن بر احساس نفرت است که چگونه این احساس می‌تواند منجر به فجایع و اتفاقات مرگ‌بار شود. برای نشان دادن پیامدهای این احساس، انیمه از استفاده‌ی صحنه‌های خشن و خونین کوتاهی نمی‌کند. یوآسا، کارگردان انیمه، نشان داده که بیشتر مایل به استفاده از تصاویر واقع‌گرا است، اما در این اثر او این تصاویر را با سبک اکسپرسیونیسم تلفیق می‌کند تا با این کار بتواند پیام مد نظر خود را به خوبی، با همان حسی که باید به مخاطب منتقل کند.

2. Berserk

 با این که انیمه Berserk پر از صحنه‌های خشن و خونین است، اما این آن چیزی نیست که Berserk را جزو تاریک‌ترین انیمه‌های تاریخ می‌کند. داستان انیمه Berserk در مورد شمشیرزن بامهارتی به نام گاتز است که در خلال ماجراجویی‌هایش، باید با اهریمن‌های بیرونی و درونی‌اش مبارزه کند.

در واقع تم تاریک انیمه Berserk، در خود داستان آن نهفته است، مخصوصاً وقتی با شخصیت و پیشینه داستانی گاتز بیشتر آشنا می‌شنویم. پیشینه‌ی داستانی گاتز هنوز که هنوزه قلب هواداران را به درد می‌آورد و اتفاقات وحشتناکی که برایش افتاد، حسی از افسردگی و ناامیدی را به مخاطب انتقال می‌دهد. با این حال انیمه Berserk برای ایجاد تعادل بین تم‌های خود، نشان می‌دهد در حقیقت هیچ فرد واقعاً خوبی در داستان وجود ندارد و مسائل و تصمیمات اخلاقی برخلاف انیمه‌های دیگر، کاملاً خاکستری و دوسویه هستند.

1. Monster

کنزو تنما، جراح مغز و اعصاب تصمیم می‌گیرد ابتدا جان یک پسر جوان را به یک شهردار نجات دهد و با خود فکر می‌کند که در حال انجام عمل صحیح است. متاسفانه شهردار جان خود را از دست می‌دهد. اما وقتی در آینده آن پسر تبدیل به یک قاتل سریالی می‌شود، تنما به خاطر نجات جان او، فکر می‌کند این بار هم باید خودش باشد که جلوی او را بگیرد.

انیمه Monster به مسائلی همچون پیامد اعمال انسان‌ها، بیماری‌های ذهنی و تروما می‌پردازد و آن‌چنان در تم‌ها و محتوای خود تاریک است که حتی ارزش زیستن برخی از افراد را زیر سؤال می‌برد. انیمه Monster چه در خلال ۷۵ اپیزود خود و چه مدت‌ها پس از آن، ذهن مخاطب را کاملاً درگیر خود می‌کند و با توجه به سنگینی تم‌ها و سؤالات مطرح شده توسط انیمه، بینندگان می‌توانند انتظار غرق شدن در تاریک‌ترین جنبه‌های ذهنی و روانی را داشته باشند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!