تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

طرز تهیه ترشی بادمجان و زرشک؛ یک چاشنی خوشمزه 

فراروـترشی‌ها ازجمله مخلفات خوشمزه‌ای هستند که در کنار وعده‌های غذایی سرو می‌شوند و تنوع بالایی دارند. فصل اصلی تهیه ترشی معمولا پاییز است؛ ولی برخی از ترشی‌ها هستند که می‌توان مواد مورد استفاده آنها را در همه فصول سال تهیه کرد. ترشی بادمجان یکی از ترشی‌های بسیار خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که انواع گوناگونی دارد و با مواد و سبزیجات مختلف تهیه می‌شود. ترشی بادمجان را معمولا با روش‌های متفاوتی تهیه می‌کنند که همگی خوشمزه هستند. ترشی بادمجان و زرشک نوعی ترشی بادمجان است که با روشی بسیار آسان و بدون دردسر تهیه می‌شود و به دلیل داشتن زرشک طعم بسیار متفاوتی دارد. اگر شما هم عاشق درست کردن ترشی‌های متنوع و خوشمزه هستید، در ادامه این مطلب با آموزش ترشی بادمجان و زرشک همراه ما باشید.

مواد لازم

بادمجان: ۱۰ عدد
زرشک: ۱ پیمانه
سبزی معطر خردشده (نعناع، برگ سیر و گشنیز): ۱ پیمانه
سرکه: به میزان لازم
نبات: دو شاخه
نمک، فلفل و پودر تخم گشنیز: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این ترشی بادمجان خوشمزه ابتدا بادمجان‌ها را خوب بشویید و با پوست و به صورت حلقه‌ای خرد کنید. حالا بادمجان‌های خرد شده را به همراه نمک و سرکه داخل قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا سرکه شروع به جوشیدن کند. سرکه باید به اندازه‌ای باشد که روی بادمجان را بگیرد. بعد از اینکه سرکه جوش آمد، نبات‌ها را داخل قابلمه بیندازید و اجازه بدهید تا جایی بجوشد که بادمجان‌ها نرم شوند. دقت کنید بادمجان در حدی نرم شود که له نباشد. حالا بادمجان و سرکه را از روی حرارت بردارید و داخل یک کاسه مناسب بریزید و اجازه بدهید خنک شود، سپس زرشک، سبزی معطر خرد شده، نمک، فلفل و پودر تخم گشنیز را اضافه کنید و ترشی را هم بزنید. بعد از اینکه ترشی کاملا خنک شد، آن را داخل شیشه‌های خشک و تمیز بریزید و در جای خنک نگهداری کنید، نوش جان. 
نکات مهم
۱ ـ بادمجان از سبزیجات مورد علاقه ما ایرانی‌هاست که در بسیاری از غذا‌ها از آن استفاده می‌کنیم. بادمجان سرشار از ویتامین، کلسیم، فسفر، فیبر، پتاسیم، ضد سرطان و برای قلب هم بسیار مفید است. هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان‌های چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجان‌های چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. برای تهیه ترشی بادمجان بهتر است از بادمجان‌های کشیده و گوشتی استفاده کنید.
۲ ـ سرکه‌ها انواع گوناگونی دارند و بهترین نوع سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور است. رنگ سرکه انگور قرمز است و طعم ملایم‌تری نسبت به سرکه سفید دارد.
۳ ـ نبات را از دستور حذف نکنید. اضافه کردن نبات موجب می‌شود تیزی سرکه گرفته شود و ترشی شما طعم ملایم‌تری داشته باشد.
۴ ـ اگر به سبزی‌های معطر شمالی دسترسی دارید، می‌توانید به جای سبزی‌های گفته شده در دستور از این سبزی‌های معطر استفاده کنید.
۵ ـ ترشی را در ظرف شیشه‌ای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفته‌اید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک می‌زند. درب شیشه نباید زنگ زده و فرو رفته باشد. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب می‌شود.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!