راز تهیه شیر برنج: رسیدن به بهترین طعم با روش ساده
شیر برنج یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه است که علاوه بر اینکه می تواند به عنوان صبحانه مقوی مصرف شود، می تواند به عنوان نهار یا شام نیز سرو شود. ترکیبی از برنج، شیر و گلاب، شیر برنج را بسیار خوشمزه و مقوی می کند. تهیه این غذا نیز بسیار ساده است، کافی است برنج را شسته و بخیسانید، سپس به همراه آب در قابلمه ریخته و آن را به جوش بیاورید. پس از آن شیر را اضافه کرده و اجازه دهید تا بجوشد و بپزد. اضافه کردن گلاب به شیر برنج موجب می شود طعم و عطر بی نظیری به آن بدهد. می توانید شیر برنج را با خامه، خلال پسته و بادام یا مربای گل محمدی سرو کنید تا طعم آن خوشمزه تر شود. همچنین می توانید از نکات طلایی مانند اضافه کردن زعفران یا دم کردن دارچین به شیر برنج استفاده کنید تا طعم این غذا بهبود یابد. این غذا را می توانید در وعده های مختلف روز مصرف کنید و لذت ببرید.
نمناک نوشت: “شیر برنج” علاوه بر اینکه می تواند یک صبحانه فوقالعاده مقوی باشد که از طعم خوبی برخوردار است به عنوان نهار و یا شام هم مصرف می شود.طرز تهیه شیربرنج سادهشیر برنج در عین سادگی و دستور پخت آسانی که دارد بسیار خوشمزه می باشد و علاوه بر اینکه این غذا طعم خوبی دارد بسیار مفید (مانند فرنی با آرد برنج مخصوصا برای کودکان) نیز می باشد. شیربرنج را علاوه بر اینکه می توانید داغ نوش جان کنید می توانید به صورت سرد نیز سرو کنید که در هر دو صورت شیر برنج خوشمزه ای خواهید داشت. توصیه می کنیم اگر که تا به حال شیر برنج را سرد نخورده اید حتما امتحان کنید و این غذا را می توانید برای صبحانه و حتی وعده های ناهار و شام نیز طبخ نمایید. با ما همراه باشید تا طرز تهیه شیر برنج را برای شما بیان کنیم :مواد لازم برای تهیه شیربرنج خوشمزهمواد لازم شیر برنجمواد لازممقدار لازم شیر 1 لیتر برنج 1 پیمانه گلاب 1/2 پیمانهطرز پخت شیر برنجمرحله اول : برای تهیه شیر برنج یک پیمانه برنج را از شب قبل شسته و بخیسانید.یکی از ملزومات طرز تهیه شیربرنج استفاده از برنج ایرانی مرغوب و با کیفیت است.مرحله دوم :برنج را به همراه دو لیوان آب در قابلمه ای ریخته و روی شعله گاز قرار دهید ،و اجازه دهید تا برنج بجوشد و آب آن به نصف برسد.مرحله سوم :پس از به نصف رسیدن آب برنج شیر را به مواد شیر برنج افزوده و اجازه دهید بجوشد.برای طبخ شیر برنج باید دانه های برنج خوب از هم باز شوند و با شیر و زمان کافی پخته شوند.مرحله چهارم :وقتی برنج خوب پخته و غلیظ شد گلاب را اضافه کنید و قابلمه را از روی شعله بردارید شیر برنج را در ظرف پذیرایی بکشید و با گل محمدی تزیین کرده و با شکر سرو نمایید.با توجه به ذائقه و سلیقه تان می توانید شیر برنج را با عسل و یا شکر و دارچین سرو کنید.نکات طلایی برای شیر برنجشیر برنج دارای یک سری نکات حرفه ای می باشد که رعایت آن ها لازم می باشد اگر بخواهید یک شیر برنج خوشمزه و مقوی را داشته باشید ، پس همراه ما باشید تا نکات این غذا را نیز به شما اعلام کنیم.برای اینکه به شیر برنجتان عطر و طعم بی نظیری بدهید در مرحله آخر جا افتادن شیر برنج،به آن کمی گلاب اضافه کنید.در صورت تهیه شیر برنج با شیره یا مربای گل از اضافه کردن شکر خودداری نماید.زمان اضافه کردن شیر حرارت را بالا ببرید و شیر جوشید حرارت را متوسط کنید. همچنین در حین پخت درب قابلمه را باز نگه دارید تا شیربرنج سر نرود.نبات را میتوانید در مقداری آب حل کنید و جایگزین شکر کنید.اگر بخواهید شیر برنج را به عنوان دسر تهیه کنید، باید اجازه دهید آب آن کاملا بخار شده و غلیظ تر از همیشه درست شود. سپس آن را داخل قالب مورد نظرتان بریزید و با پشت قاشق آن را فشار دهید و اجازه دهید چند ساعتی داخل یخچال بماند تا سفت شود.برای تهیه شیر برنج حتماً از برنج نیم دانه استفاده کنید و یا با پشت قاشق برنج ها را له کنید.نکات سرو و خوشمزه کردن شیر برنجبرای خوشمزه تر شدن شیر برنج ، خلال پسته و بادام را از شب قبل در گلاب و شکر خیس دهید تا مزه تلخی خلال ها گرفته شود.در تبریز شیر برنج را با مربای گل محمدی که عطر و مزه فوقالعاده ای دارد سرو میکنند.همچنین بعضی ها آن را با شیره انگور میل میکنند.برای تهیه شیر برنج زعفرانی همراه گلاب و شکر مقداری زعفران دم کرده هم اضافه کنید.اگر می خواهید شیر برنج را با خامه تهیه کنید یک پیمانه از شیر را کم کنید و بهجای آن یک پیمانه خامه بریزید.برای اینکه شیر برنج علاوه بر خواص بالا طعم مطبوعی بدهد در هنگام جوشیدن شیر به آن یکی دو عدد چوب دارچین اضافه کنید.نکات تکمیلی در مورد شیر برنجزمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .شیر برنج را می توانید در وعده صبحانه – میان وعده – دسر – سرو کنید .همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .راضیه میرزاحیدری