تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی + نکات و ترفند

لوبیا پلو، این غذای محبوب که عطر و طعمش هر ایرانی را به وجد می‌آورد، روش‌های پخت متنوعی دارد. اگر به دنبال یک لوبیا پلو مجلسی برای پذیرایی در مهمانی‌هایتان هستید، با ما همراه شوید. در این بخش از مجله اکالا به آموزش طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی با تمام نکات و ترفندهایش می‌پردازیم.

نگاهی سریع به روش پخت

ابتدا پیاز را تفت داده و سپس گوشت را به آن اضافه کنید. پس از تغییر رنگ گوشت، ادویه‌هایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، پودر کاری و دارچین را به مواد اضافه کرده و تفت دهید. سپس آب جوش و لوبیا سبز تفت داده شده را به مواد اضافه کرده و اجازه دهید تا همه مواد با هم پخته شوند. در مراحل پایانی پخت، زعفران دم کرده و نمک را به مواد اضافه کنید. در این فاصله، برنج را خیس کرده و آبکش کنید. سپس ته دیگ سیب زمینی را آماده کرده و لایه‌های برنج و مواد گوشت را به صورت متناوب در قابلمه بچینید. در نهایت، لوبیا پلو را دم کرده و با کره آب شده یا روغن حیوانی سرو کنید. برای مطالعه این طرز تهیه، در ادامه با ما همراه شوید.

مواد لازم لوبیا پلو مجلسی

برنج۴ پیمانهلوبیا سبز خرد شده۵۰۰ گرمگوشت ران گوسفندی (خرد شده)۴۰۰ گرمرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریپیاز۱ عددروغن یا کره حیوانیبه مقدار لازمزردچوبه۱ قاشق مرباخوریدارچین۱ قاشق مرباخوریپودر کاری۱ قاشق مرباخوریپودر زعفران۱ قاشق چای‌خوریفلفل سیاه۱ قاشق چای‌خورینمکبه مقدار لازمآب جوشبه مقدار لازمسیب زمینی (برای ته دیگ)به تعداد لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل تهیه لوبیا پلو مجلسی

زمان آماده‌سازی و پخت: ۲ ساعتمناسب برای: ۴ الی ۶ نفر

مرحله اول: تفت دادن پیاز و گوشت

پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

مرحله دوم: افزودن ادویه‌ها

بعد از اینکه پیازها آب انداخت باید فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا عطر آن آزاد شود. سپس رب گوجه فرنگی، پودر کاری و نصف دارچین را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین ادویه لوبیا پلو

مرحله سوم: پخت گوشت

آب جوش را به مواد اضافه کرده و اجازه دهید تا گوشت کاملا پخته شود (مقدار آب جوش باید به اندازه‌ای باشد که تقریبا سطح گوشت را بپوشاند).

مرحله چهارم: پخت لوبیا

در فاصله‌ای که گوشت می‌پزد، لوبیای سبز تازه را جداگانه همراه با مقداری روغن تفت دهید تا کمی نرم شود. سپس، لوبیا را به مواد گوشت اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا مواد به آرامی پخته شوند.

پودر زعفران را دم کنید و نصف مقدار آن را در ۱۰ دقیقه آخر پخت به همراه نمک به مواد اضافه کنید تا طعم مواد لوبیا پلو کامل شود. بعد از اینکه آب مواد تبخیر شد و تکه‌ها گوشت کاملا پخت باید حرارت را قطع کنید.

مرحله پنجم: آماده‌سازی برنج

برنج را از قبل خیس کرده و سپس آبکش کنید. دقت کنید برنج را زنده آبکش کنید تا هنگام دم کشیدن خمیر نشود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلو مجلسی؛ با گوشت و کشمش

مرحله ششم: ته دیگ و چیدن لایه‌ها

سیب زمینی را شسته و پوست بگیرد و به صورت ورقه‌ای برش بزنید. ته قابلمه را با روغن و زعفران دم کرده چرب کرده و سپس یک لایه سیب زمینی برای ته دیگ قرار دهید. یک لایه برنج، سپس یک لایه از مواد گوشتی و لوبیا را در قابلمه بریزید و این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید.

نکته: نصف دیگر دارچین را لا به لای برنج بریزید.

مرحله هفتم: دم کشیدن برنج

چند سوراخ کوچک روی برنج را ایجاد کنید و با دم‌کنی بپوشانید. اجازه دهید لوبیا پلو با حرارت ملایم دم بکشد.

مرحله هشتم: سرو لوبیا پلو

بعد از دم کشیدن کامل، لوبیا پلو را به آرامی در ظرف سرو ریخته و مقداری کره آب شده یا روغن حیوانی روی آن بریزید. لوبیا پلو را می‌توانید به همراه سالاد شیرازی سرو کنید. نوش جان!

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده و هویج

نکات طلایی برای پخت لوبیا پلو مجلسی

در ادامه به چند ترفند عالی برای خوشمزه‌تر شدن لوبیا پلو مجلسی اشاره می‌کنیم:

برای داشتن بهترین طعم، سعی کنید از لوبیا سبز تازه و جوان استفاده کنید.علاوه بر زردچوبه، پودر کاری و دارچین، می‌توانید از ادویه‌هایی مانند زیره، پودر گل سرخ و چوب دارچین نیز برای طعم‌دار کردن گوشت و برنج استفاده کنید.لوبیا پلو را می‌توانید با انواع گوشت قرمز، مرغ، سویا یا حتی گوشت چرخ کرده تهیه کنید. قبل از استفاده از سویا، حتما آن را در آب جوش بپزید.برای ته دیگ لوبیا پلو، می‌توانید علاوه بر سیب زمینی از نان نیز استفاده کنید.برای شفته نشدن برنج، بهتر است برنج را از قبل با آب ولرم و نمک خیس کنید. همچنین، استفاده از پلوپز برای دم کردن لوبیا پلو، باعث پخت یکنواخت برنج می‌شود.اضافه کردن زعفران دم‌کرده غلیظ به گوشت، طعم آن را بسیار دلپذیرتر می‌کند.برای پخت یکنواخت لوبیا پلو مجلسی می‌توانید از شعله پخش‌ کن استفاده کنید.

در این بخش از مجله آشپزی اکالا، تمام فوت و فن‌های تهیه یک لوبیا پلو مجلسی با گوشت تکه‌ای را به شما آموزش دادیم. با رعایت نکات گفته شده، می‌توانید یک لوبیا پلو مجلسی با طعمی فراموش‌نشدنی تهیه کنید که همه اعضای خانواده از آن لذت ببرند.

سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمی‌دارم و برای ارتقای مهارت‌های خودم تلاش می‌کنم.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!