تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

قانون عفاف و حجاب تا 23 آذر ابلاغ می شود

به گزارش تجارت نیوز،

محمدباقر قالیباف بعد از ظهر چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ در نشستی مطبوعاتی که در آستانه سالروز شهادت آیت الله سید حسن مدرس و روز مجلس با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار شد، با تسلیت ایام دهه فاطمیه(س)، گفت: یکی از نقدهایی که به من می‌شد این بود که ورا در دوره قبل ما کنفرانس خبری نداشتیم و در روز خبرنگار به عزیزان خبرنگار قول دادم که در این دوره خدمتم در مجلس شورای اسلامی حتماً بتوانم حداقل در سال دو نوبت یا بصورت فصلی نشستی خبری برگزار کنم.

از آتش‌بس در لبنان استقبال می‌کنیم

وی با اشاره برقراری آتش بس میان لبنان و رژیم صهیونسیتی اظهار کرد: خوشحالم از این‌که امروز؛ چهارشنبه که این نشست برگزار می‌شود،  شاهد آتش‌بس در لبنان هستیم؛ از این آتش‌بس استقبال می‌کنیم و از این که مردم عزیز لبنان امشب با رهایی از زیر ظلم و بمباران‌های جنایتکارانه رژیم صهیونسیتی در آرامش به سر می‌برند خدای بزرگ را شاکریم و به سهم خودم از رزمندگان حزب‌الله که با عزت، افتخار، شجاعت و درایت مقاومت کردند و جنگیدند و هرگز اجازه ندادند که یک وجب از خاک‌شان با همه فشارهایی که دشمن در بمباران‌ها و آتش‌های شدید انجام داد در تصرف درآید؛ خدای بزرگ را شاکرم.

موضوع مسکن را در کشور رها نکنید

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به ایسنا درباره موضوع مسکن و تصویب قانون جهش تولید مسکن و ساماندهی اجاره بها توسط مجلس یازدهم و انتقادات اخیر رئیس مجلس شورای اسلامی درباره اجرای این قوانین و همچنین این نکته که اخیرا در اخبار مطرح شده است که به اندازه ۳۰ برابر مساحت تهران زمین احتکار شده است و اقدام موثر مجلس برای کوتاه شدن رویای خانه‌دار شدن مردم اظهار کرد: این موضوع را در سالروز تشکیل بنیاد مسکن بیان کردم و به این موضوع توجه داشتم؛ چراکه مطمئنم مشکل و مسئولیت مسکن در معیشت مردم بسیار مهم و اساسی است. از همه عزیزان می‌خواهم موضوع مسکن را در کشور رها نکنند. هر سال ۲۰ درصد تا ۳۰ درصد افزایش حقوق می‌دهیم و به اندازه تورم نیز جبران حقوق نداریم. امروز هزینه مسکن در خانواده به شکلی است که حداقل بین ۵۰ تا ۷۵ درصد درآمد آنان را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: مشکلات فرهنگی و اجتماعی مانند اسباب‌کشی و مشکلات همسایگی نیز را باید به این موضوع اضافه کنیم. اگر خانواده‌ها دارای مسکن شوند یکی از بزرگترین مشکلات معیشتی آنان و موضوعاتی مانند رفاه آنان نیز گشایش پیدا خواهد کرد. مسئولین باید در ابتدا چنین مسائل و مشکلاتی را به رسمیت بشناسند و آن را کنار نگذارند. یعنی با خرد جمعی و نظر کارشناسان و مردم و منتقدان این مسائل را حل کنیم. باید از همه ظرفیت ها برای حل مسئله مسکن استفاده کنیم و آن را به رسمیت بشناسیم. اگر یک نفر یک سوم از حقوقش را در هرماه ذخیره کند و از جمله دهک یک تا پنج هم باشد در طول هفتاد سال موفق نمی‌شود یک خانه زیر ۱۰۰ متر برای خود تهیه کند. مجلس یازدهم به عنوان قانونگذار موضوعات اقتصادی و از جمله مسکن را در اولویت قرار داد. تولید مسکن و جلوگیری از احتکار مسکن در سازمان های دولتی و غیر دولتی مانند بانک ها و بساز بفروش‌ها از این موارد است.

قالیباف تاکید کرد: در تهران بیش از یک میلیون مسکن داریم که خالی هستند و نباید احتکار شوند. کنترل نرخ مسکن بین موجر و مستاجر نیز به همراه دو قانون دیگر در مجلس تصویب شد. امروز که بین شما هستیم هر سه قانون تصویب و ابلاغ شده است و کار قانون گذاری انجام شده است. در برنامه هفتم نیز به این موضوع توجه شده است. در فصل پنجم برنامه هفتم ماده ۵۰ تا ۵۵ قانون دقیقا هم سیستم نظام تامین، هم مسکن روستایی، بافت فرسوده و در قانون دائمی جهش تولید مسکن نیز شیوه‌های ساخت مسکن در بخش‌های مختلف پیش بینی کرده‌ایم.

وی ادامه داد: معتقدم روش های اجرایی که در مسکن اتفاق می‌افتد، درست نیست. چه کسی باید مسکن را تولید کند؟ دولت نباید مسئول ساخت مسکن باشد. مردم، شرکت‌ها و بنگاه‌ها می‌توانند این امر را انجام دهند. دولت باید زمین را برای مسکن تهیه کند. حداقل ۵۰ تا ۷۰ درصد قیمت تمام شده یک خانه را زمین به خود اختصاص می‌دهد. اما یک جایی باید زمین را به شکل رایگان به طبقه هایی که قدرت خرید ندارند، بدهیم. این حق مردم است. ۱۵ درصد از جغرافیای سرزمین ما قابل سکونت است. الان کمتر از یک میلیون هکتار از زمین های کشور تحت پوشش مسکن هستند.

قالیباف با اشاره به این‌که «سازمان ملی مسکن به اندازه زمین هایی که الان در آن خانه ساخته شده است و در اختیار هست، همین قدر زمین تحت تملک دارد که ساخته نشده است»، گفت:  این زمین ها یا داخل محدوده و یا یا در حریم هستند.در برنامه هفتم دولت را مکلف کردیم دو دهم درصد یعنی حدود ۳۰۰ هزار هکتار زمین را در اختیار مردم نیازمند قرار دهند.در یک درصد از سرزمینمان یعنی شهر تهران قریب به یک درصد از جمعیت کل کشور را  متمرکز کرده ایم. اطراف کلان شهرهای دیگر نیز به همین شکل است. قانون جهش تولید مسکن نیز در صد کیلومتری تهران درحال ساخته شدن است.چرا به سمت شهرهایی که ۲۰۰ یا ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارند نمی‌رویم؟

وی تاکید کرد: دولت خودش را مکلف بداند به کسی که پولی برای تهیه مسکن ندارد، زمین بدهد. در همین موضوع بافت فرسوده، با در نظر گرفتن تراکم میتوان دو ساختمان ساخت. در تهران در هر هکتار ۱۵۰ نفر جمعیت داریم. در توکیو این مقدار نصف است. در نیویورک کمتر است. ما برای هر هکتار در برنامه هفتم ۶۰ نفر پیش بینی کرده بودیم. اگر این کارها را انجام ندهیم،صاحبان زمین مجدد خانه دار می‌شوند. ۱۸ سال از مسکن مهر می‌گذرد. چند میلیون مسکن ساخته‌ایم؟ تاکنون زیر ۲ میلیون بوده است و ۱۲۰ هزار واحد از آنان هنوز اهدا نشده است. حضرت امام در حساب ۱۰۰ خود همان جا وظیفه دولت را تامین زمین برای مردم بیان کرده بود و وظیفه ساخت را به مردم واگذار کرده بود.

قالیباف یادآور شد: در معیشت باید اولویت را به مسکن بدهیم. اینگونه مردم حتی یارانه هم دیگر نمی‌خواهند و تنها زمین می‌خواهند. دولت روش های خود را اصلاح کند و مجلس نیز موضوع قانون گذاری را دنبال کند.

عملیات وعده صادق ۳  انجام می‌شود

قالیباف در پاسخ به سوالی درباره توافق آتش بس در لبنان گفت: از توافق آتش بس حمایت می کنیم امیدواریم این آرامش در غزه هم برقرار شود.

وی‌افزود: این‌که نتانیاهو جنایتکار متمرکز بر ایران است، یک حرف گزاف است؛  وقتی جنگ شروع شد و شهید نصرالله را شهادت رسانده و جنایت پیکر را انجام دادند، احساس همه این بود که حزب الله تضعیف شده است.

قالیباف یادآور شد: در سفر به بیروت در میان دود و آتش و فشار به مردم داغدار و عزادار، مردم را دیدم که می جنگیدند و زیر آتش در جاهای مختلف از خانه  و کاشانه را از دست داده بودند؛ در آن‌ها صبر و شجاعت و درایت و خلاقیت دیدم و حزب الله را زنده دیدم. در اجلاس IPU در ژنو هم گفتم که حزب‌الله زنده‌تر از همیشه است.

رییس مجلس خاطرنشان کرد: نتانیاهو کثیف می داند با ۷ لشکر در جنوب لبنان آمد تا آن جا را تصرف کند اما هرگز نتوانست، این قدرت اسلام است پس رجزخوانی نکند که شکست خورده است تا دیشب تلاویو را می زدند که این قدرت اسلام است.

وی تاکید کرد: حتما عملیات وعده صادق ۳ را داریم و این تصمیم ماست و زمان آن هم جز عملیات است که در وقت و زمان خودش انجام می‌شود.

افزایش حقوق را بین ۲۰ تا ۳۰ درصد پیش‌بینی کرده‌ایم

رئیس مجلس در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات مجلس در زمینه وضعیت معیشت و رفاه گفت: یکی از موضوعاتی که در برنامه هفتم توسعه وجود دارد موضوع معیشت و رفاه مردم و در کنار آن موضوع رشد اقتصادی است.

وی با بیان این‌که «در حال حاضر کلان درآمدها و مصارف لایحه بودجه که بخش قابل توجهی از بودجه را تعیین تکلیف می‌کند به مجلس ارائه شده است»، عنوان کرد: تا این مرحله از بررسی لایحه‌ بودجه سال آینده که در کمیسیون تلفیق است، در زمینه افزایش حقوق همه تلاش مان را کردیم که به اندازه تورم، حقوق و خدماتی که به مردم داده می‌شود را پوشش دهیم. ما معتقد بودیم که بودجه‌ای که از دولت به مجلس آمد در هزینه‌های جاری مقداری افزایش داشت؛ من به این اشکال در صحن اشاره کردم و همانجا نیز قول گرفتم که این را با هم اصلاح کنیم. همچنین در جلسه‌ای که با رئیس جمهوری و اعضای کمیسیون‌های مجلس و دولت بودیم آن‌ها هم به این امر باور داشتن و تاکید کردند که تاکید شد که باید به جای افزایش بیشتر هزینه جاری اداره بخش‌های دولتی، حتماً افزایش حقوق کارگران کارمندان و بازنشستگان در اولویت قرار بگیرد و این هم جهتی میان دولت و مجلس وجود داشت.

رئیس قوه مقننه با بیان این‌که «بر اساس بررسی‌هایی که در کمیسیون تلفیق انجام دادیم افزایش حقوق عزیزان را بین ۲۰ تا ۳۰ درصد پیش‌بینی کرده‌ایم»، عنوان کرد: علاوه بر این ما در بودجه در قانون خانواده و جوانی جمعیت  ۸ درصد هزینه در نظر گرفته‌ایم به این صورت که اگر حقوق فردی حداقل ۲۰ یا ۳۰ درصد اضافه می‌شود، اگر شامل قانون خانواده و جوانی جمعیت شوند آن ۸ درصد نیز به او اضافه شود؛ به نوعی با وجود این‌که درباره تورم صحبت از ۳۳ درصد است سعی کرده‌ایم که برای آن‌هایی که حقوق کمتری دارند تورم را با این دو سیاست در زمینه حقوق جبران کنیم.

قالیباف اظهار کرد: برای سال آینده حداقل حقوق ۱۳ میلیون تومان و برای بازنشستگان ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان پیش بینی شده است. هم‌چنین درآمد تا ۲۸۸ میلیون تومان در سال معاف از مالیات شده‌اند و اگر از طریق اضافه کارها و حق ماموریت‌ها دریافتی بیش از ماهیانه ۲۴ میلیون تومان داشته باشند حداکثر ۱۰ درصد مالیات تعلق می‌گیرد. در واقع سعی کردیم که با این نوع سیاست‌ها به نوعی پوشش دهیم؛ علاوه بر این‌که ۱۱ میلیارد یورو نیز برای کالاهای اساسی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی و همچنین شیر خشک خاصی که مورد نیاز است، ارز ترجیحی پیش‌بینی کرده‌ایم.

وی در پاسخ به این پرسش که او در مجلس چگونه «سوپرانقلابی‌ها» را مدیریت می‌کند، اظهار کرد: نگاه این چنینی را قبول ندارم چون اولاً مجلس محل نگاه‌های متفاوت و نظرات مختلف است و تضارب آرا و افکار دارد. اگر همه باهم یک حرف بزنیم خود ما هم آنجا اذیت می‌شویم.

قالیباف افزود: هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد و همین امروز هم این موضوع در صحن علنی مجلس دیده شد. من نه‌تنها در این زمینه احساس مشکل نمی‌کنم که این امر را پویایی سیاسی مجلس می‌دانم و عقلانیت انقلابی این مجلس از مجلس قبلی بالاتر است.

رئیس مجلس تأکید کرد: هماهنگی بین قوا از وظایف رهبری انقلاب است و گاهی هم این جلسات سران قوا در محضر رهبری انقلاب برگزار می‌شود و گاهی هم اگر نیاز به اذن از ایشان وجود دارد، ایشان همراهی می‌کنند و خیلی از مشکلات به زمین مانده آنجا انجام می‌شود. همه ما تاکید بر اجرای قانون داریم. اگر لازم باشد در جلسه سران ما یک تصمیمی را هم بگیریم که قانونی را متوقف کنیم همه این تصمیمات ما برای مدت یک سال است.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!