تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

شب یلدا با هندوانه چی درست کنیم؟ + 3 ایده جذاب و متنوع برای‌ تهیه دسر هندوانه‌ای

تک فان- شب یلدا، به عنوان نمادی از اتحاد و همبستگی، فرصتی برای تجدید دیدار با عزیزان و پاسداشت فرهنگ و تمدن کهن ایرانی است.

به گزارش تک فان، در گذشته، شب یلدا به عنوان شبی ناخوشایند و مملو از نیروهای اهریمنی تصور می‌شد. به همین دلیل، ایرانیان با بیدار ماندن تا سپیده دم و برگزاری جشن‌های باشکوه، سعی در دفع شرور و استقبال از نور و روشنایی داشتند. گرد هم آمدن خانواده‌ها و دوستان، خواندن شعر و داستان، و خوردن تنقلات و میوه‌های فصل، از جمله آیین‌هایی بود که در این شب برگزار می‌شد. در ادامه این مطلب از تک فان طرز تهیه 3نوع دسر جذاب که با هندوانه تهیه می‌شوند را آموزش می‌دهیم و تاریخچه هندوانه بر سفره‌های یلدا را بررسی می‌کنیم.

1. کیک هندوانه

کیک هندوانه یک گزینه عالی برای جلوه دادن به زیبایی سفره‌های پر مهر یلدای‌تان است. این کیک علاوه بر خوشمزه و شیک بودن به آسانی نیز تهیه می‌شود. می‌توانید آن را در کنار دسرهای جذابی که با کدو حلوایی درست می‌شوند تهیه کنید و شب یلداتان را متفاوت از همیشه بسازید.

مواد لازم کیک هندوانه :

برای کیک:


آرد: ۲ پیمانه
شکر: ۱ و نیم پیمانه
تخم‌مرغ: ۳ عدد
روغن مایع: نصف پیمانه
بیکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
وانیل: ۱ قاشق چایخوری
شیر: نصف پیمانه
رنگ خوراکی قرمز

برای رویه:

خامه فرم گرفته: به مقدار لازم
تکه‌های هندوانه: به مقدار لازم
شکلات چیپسی یا هر تزیین دلخواه دیگر

طرز تهیه کیک هندوانه :

آماده‌سازی فر: فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.

مخلوط کردن مواد خشک: آرد، بیکینگ پودر و وانیل را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.

مخلوط کردن مواد تر: در یک کاسه جداگانه، تخم‌مرغ‌ها و شکر را با همزن برقی بزنید تا حجیم و کرم رنگ شود. سپس روغن مایع و شیر را اضافه کرده و هم بزنید.

ترکیب مواد خشک و تر: مخلوط خشک را به مخلوط تر اضافه کرده و با لیسک به آرامی هم بزنید تا مواد یکدست شوند.

اضافه کردن رنگ خوراکی: چند قطره رنگ خوراکی قرمز را به مایه کیک اضافه کرده و خوب هم بزنید تا رنگ دلخواه به دست آید.

پخت کیک: مایه کیک را در قالب کمربندی چرب شده ریخته و به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه در فر از پیش گرم شده قرار دهید.

آماده‌سازی رویه: پس از اینکه کیک به طور کامل پخت و سرد شد، خامه فرم گرفته را روی آن پخش کنید. سپس تکه‌های هندوانه و شکلات چیپسی را به عنوان تزیین روی کیک قرار دهید.

نکات:


برای اینکه کیک شما پف بیشتری کند، بهتر است تخم‌مرغ‌ها را در دمای محیط قرار دهید.
برای اینکه کیک شما نرم‌تر شود، می‌توانید کمی ماست به جای شیر استفاده کنید.
می‌توانید از قالب‌های سیلیکونی یا قالب‌های کاغذی نیز برای پخت این کیک استفاده کنید.
برای تزیین کیک می‌توانید از انواع میوه‌های تابستانی، شکلات رنده شده و یا هر چیز دیگری که دوست دارید استفاده کنید.

2. دسر یلدایی هندوانه

دسر هندوانه‌ای، یک دسر خوشمزه و بسیار شیک است که می‌توانید آن را به همراه دسر انار در سفره شب یلدای خود گذاشته و یک شب منحصر به فرد را برای خود و دیگران رقم بزنید. شما می‌توانید با کمی خلاقیت،  دسر هندوانه‌ای را به یک اثر هنری تبدیل کنید.

مواد لازم دسر یلدایی هندوانه:  


یک هندوانه بزرگ و رسیده
میوه‌های دلخواه (مثل توت فرنگی، انگور، کیوی، آناناس)
ژله هندوانه
آب جوش
قالب ژله

طرز تهیه دسر یلدایی هندوانه:

آماده سازی هندوانه:


هندوانه را از وسط نصف کرده و با قاشق، گوشت آن را به آرامی خالی کنید تا یک ظرف طبیعی و زیبا برای دسر داشته باشید.
قسمت داخلی پوست هندوانه را با آب سرد بشویید.

آماده سازی میوه ها:

میوه‌های دلخواه را بشویید، پوست بگیرید و به دلخواه خرد کنید.

تهیه ژله:

ژله را طبق دستورالعمل روی بسته‌بندی آن آماده کنید. یعنی ژله را در آب جوش حل کرده و سپس آب سرد اضافه کنید تا دمای آن به دمای محیط برسد.

چیدن میوه‌ها در هندوانه:

میوه‌های خرد شده را در کف هندوانه بچینید.

ریختن ژله:

ژله آماده شده را به آرامی روی میوه‌ها بریزید و هندوانه را در یخچال قرار دهید تا ژله کاملا بسته شود.

تزئین:

پس از اینکه ژله بسته شد، می‌توانید دسر را با برگ نعناع یا تکه‌های میوه تزیین کنید یا آن را برش زده و به شکل قطعات مثلثی درآورید.

نکات:


برای اینکه دسر شما زیباتر شود، می‌توانید از قالب‌های سیلیکونی برای برش زدن میوه‌ها استفاده کنید.
برای تهیه ژله با رنگ طبیعی‌تر، از ژله آلوئه ورا به جای ژله رنگی استفاده کنید.
می‌توانید از انواع توت‌ها، مغزها و میوه‌های خشک برای تزیین دسر استفاده کنید.

با کمی خلاقیت، می‌توانید دسر هندوانه‌ای را به یک اثر هنری تبدیل کنید.

3. کاپ کیک هندوانه‌ای

کاپ کیک هندوانه‌ای، یک ایده بسیار شیک و جذاب است. این دسر را به همراه دسر خرمالو بر سر سفره یلدای‌تان بگذارید و مهمانان این شب به خصوص را شگفت‌زده کنید.

مواد لازم کاپ کیک هندوانه‌ای:

برای کاپ کیک:


آرد: 1 و نیم پیمانه
شکر: 1 پیمانه
تخم مرغ: 2 عدد
روغن مایع: نصف پیمانه
شیر: نصف پیمانه
بیکینگ پودر: 2 قاشق چایخوری
وانیل: 1 قاشق چایخوری
رنگ خوراکی قرمز: به مقدار دلخواه

برای رویه:

خامه فرم گرفته: به مقدار لازم
تکه‌های هندوانه: برای تزئین
شکلات چیپسی یا هر تزیین دلخواه دیگر

طرز تهیه کاپ کیک هندوانه‌ای:

آماده سازی فر: فر را با دمای 180 درجه سانتی‌گراد گرم کنید.

مخلوط کردن مواد خشک: آرد، بیکینگ پودر و وانیل را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.

مخلوط کردن مواد تر: در یک کاسه جداگانه، تخم‌مرغ‌ها و شکر را با همزن برقی بزنید تا حجیم و کرم رنگ شود. سپس روغن مایع و شیر را اضافه کرده و هم بزنید.

ترکیب مواد خشک و تر: مخلوط خشک را به مخلوط تر اضافه کرده و با لیسک به آرامی هم بزنید تا مواد یکدست شوند.

اضافه کردن رنگ خوراکی: چند قطره رنگ خوراکی قرمز را به مایه کاپ کیک اضافه کرده و خوب هم بزنید تا رنگ دلخواه به دست آید.

پخت کاپ کیک: مایه کاپ کیک را در قالب‌های کاپ کیک چرب شده ریخته و به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر از پیش گرم شده قرار دهید.

آماده سازی رویه: پس از اینکه کاپ کیک‌ها به طور کامل پخت و سرد شدند، خامه فرم گرفته را روی آن‌ها بزنید و با تکه‌های هندوانه و شکلات چیپسی تزیین کنید.

نکات:


برای اینکه کاپ کیک‌های شما پف بیشتری کنند، بهتر است تخم‌مرغ‌ها را در دمای محیط قرار دهید.
برای اینکه کاپ کیک‌های شما نرم‌تر شوند، می‌توانید کمی ماست به جای شیر استفاده کنید.
برای تزیین کاپ کیک‌ها می‌توانید از انواع میوه‌های تابستانی، شکلات رنده شده و یا هر چیز دیگری که دوست دارید استفاده کنید.

چرا شب یلدا هندوانه می‌خوریم؟/ هندوانه نماد چه چیزی در سفره‌های شب یلدا است؟

میوه هندوانه، در میان آیین‌های شب یلدا، جایگاه ویژه‌ای دارد. این میوه با رنگ‌ها و نمادهای خود، حامل پیام‌هایی ژرف درباره هستی و زندگی است.

در باورهای کهن ایرانی، رنگ سبز هندوانه نماد رویش و آبادانی است. این رنگ به ما یادآور طبیعت سرسبز و زمین حاصلخیز است که مایه حیات و بقای انسان‌هاست. سرخی درونی هندوانه نیز نمادی از عشق، شور و زندگی است و به ما یادآور گرمای خورشید و طراوت بهار است.

گردی شکل هندوانه، نماد کروی بودن زمین و چرخش آن به دور خود است. این نماد، به ما یادآور بی‌نهایت بودن هستی و چرخه‌های زندگی است. در باورهای ایرانیان باستان، زمین نمادی از مادر طبیعت و منبع همه نعمت‌ها بوده است.

دانه‌های سیاه هندوانه نیز نماد باروری و زایش هستند. این دانه‌ها، که در دل میوه نهفته‌اند، نمادی از پتانسیل‌های نهفته در درون انسان و طبیعت هستند.

در برخی باورها، خوردن هندوانه در شب یلدا، به معنای طلب برکت و فراوانی در سال آینده است. همچنین، اعتقاد بر این است که هندوانه، بدن را در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کند و باعث طراوت و شادابی می‌شود.

در مجموع، هندوانه در شب یلدا، نمادی از زندگی، طبیعت، باروری و برکت است. این میوه، با رنگ‌ها و شکل خود، به ما یادآور زیبایی‌ها و نعمت‌های هستی است و ما را به تفکر درباره جایگاه خود در جهان و ارتباطمان با طبیعت دعوت می‌کند.

فال گرفتن با هندوانه در شب یلدا

همه خواص هندوانه برای سلامتی و لذت بردن از طعم آن را که کنار بگذارید، به رسم «فال هندوانه در شب یلدا» می‌رسیم. هر چند این رسم در همه شهرهای ایران شناخته شده نیست اما برای مثال در شهر تالش، مردن با بعد از خوردن هندوانه شب یلدا با پوست آن فال می‌گیرند.

بعد از اینکه هندوانه را خوردند، پوستش را به چهار قسمت مساوی تقسیم می‌کنند. بعد از اینکه هر کسی یک نیت کرد، پوست‌ها را از جلو به پشت سر پرتاب می‌کنند. بعد با هم می‌شمارند که چند تکه سبز و چند تکه سفید افتاده است.

دو سبز و دو سفید: یعنی نیتشان برآورده می‌شود و فالشان خوب است.

یک سبز و سه سفید: یعنی فالشان باطل شده و باید دوباره امتحان کنند.

چهار سبز: یعنی خیلی خوش شانس هستند و همه کارهایشان خوب پیش می‌رود.

چهار سفید: یعنی باید بیشتر مراقب باشند و شاید کمی بدشانس باشند.

البته اینها فقط یک بازی است و نباید خیلی جدی گرفته شود. مهم‌ترین چیز این است که در شب یلدا با خانواده و دوستان‌مان خوش بگذرانیم.

یلداتان پر از شادی و خنده!

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!