طرز تهیه مربای چغندر قند سفید + نکات شکرک نزدن
مربا چغندر سفید یکی از مرباهای متفاوت و جذابی است که شاید تا به حال نام آن را نشنیده باشید. اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید هستید به شما توصیه میکنیم که از امتحان کردن طعم این مربا غافل نشوید. در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا، طرز تهیه مربا چغندر قند سفید را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
ابتدا چغندرها را بشویید، پوست بگیرید و به قطعات یکنواخت برش دهید. سپس آنها را در قابلمهای با آب کافی بپزید تا نرم شوند. شکر را اضافه کنید و مربا را روی حرارت کم بپزید تا غلیظ شود. در مرحله بعد، آبلیمو و در صورت تمایل هل یا گلاب را برای بهبود طعم و جلوگیری از شکرک زدن بیفزایید. مربای خنک شده را در شیشههای استریل شده بریزید و در یخچال نگهداری کنید. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم مربای چغندر قند سفید
چغندر سفید۱ کیلوگرمشکر۷۰۰ گرمآبلیمو ترش تازه۱ قاشق غذاخوریهل ۲ تا ۳ عدد (اختیاری)گلاب ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه مربای چغندر قند سفید
مدت زمان آماده سازی: ۶۰-۹۰ دقیقه
مناسب برای: حدود ۱ کیلوگرم مربا
درجه سختی: متوسط
مرحله اول: آمادهسازی چغندر
چغندر سفید را در کاسه مناسبی بریزید و به خوبی با آب سرد آن را بشویید. سپس با کمک چاقو تیزی چغندرها را پوست بگیرید و آنها را به قطعات کوچک یا ورقهای برش دهید.
توجه داشته باشید که باید اندازه برشها یکنواخت باشند تا مربا به طور یکسان بپزد.
مرحله دوم: پخت چغندرها
چغندرهای برش خورده را در یک قابلمه بزرگ بریزید. مقدار کافی آب به قابلمه اضافه کنید تا روی چغندرها را آب بپوشاند. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و منتظر بمانید تا محتوای درون آن به نقطه جوش رسد. سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید ۵۰-۶۰ دقیقه ای زمان دهید تا چغندرها با حرارت کم بپزند و به خوبی نرم شوند.
این زمان با توجه به ابعاد چغندرهای شما ممکن است متفاوت باشد. پس از گذشت زمان اعلام شده با چنگال چغندر را تست کنید. میزان پختگی باید به گونهای باشد که چنگال به راحتی در چغندر فرو رود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای پرتقال کامکوات
مرحله سوم: افزودن شکر
شکر را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. کمی مواد را به هم زنید تا دانههای شکر کمکم در قابلمه حل شوند. پس از به جوش آمدن مربا حرارت را کم کنید و ۳۰-۳۵ دقیقه دیگر زمان دهید تا مربا به آرامی بپزد، حجم آب آن کاهش یابد و به غلظت مناسب رسد.
مرحله چهارم: افزودن هل یا گلاب (اختیاری)
دانههای هل یا گلاب را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. کمی به هم زنید تا با مواد مربا ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای زنجبیل
مرحله پنجم: اضافه کردن آب لیمو
پس از این که مربا به غلظت مناسب رسید، آب لیمو را به آن اضافه کنید. آب لیمو به مربا کمک میکند تا رنگ زیباتری پیدا کند و از شکرک زدن جلوگیری شود.
برای اطمینان از اینکه مربا به غلظت مطلوب رسیده است، کمی از مربا را روی یک بشقاب بریزید و بگذارید تا سرد شود. اگر مربا پس از سرد شدن غلیظ شد و به راحتی در ظرف تغییر مسیر نداد، یعنی آماده است. مربا را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود.
مرحله ششم: انتقال به شیشههای نگهدارنده
مربا را در شیشههای استریل شده بریزید. شیشهها باید کاملاً تمیز و خشک باشند تا از رشد باکتریها جلوگیری شود. درب شیشهها را محکم ببندید.
برای داشتن نتیجه بهتر، بهتر است مربا را در یخچال نگهداری کنید تا طعمها بهتر به هم ترکیب شوند.
۶ نکته مهم برای جلوگیری از شکرک زدن مربا
آبلیمو نه تنها به تنظیم غلظت مربا کمک میکند، بلکه از شکرک زدن جلوگیری میکند. اسید موجود در لیمو باعث کاهش احتمال دانه بستن شکر میشود.در طول پخت مربا، باید حرارت را ملایم نگه دارید و مربا را مرتب هم بزنید. این کار از چسبیدن مربا به ته قابلمه و شکرک نزدن مربا جلوگیری میکند.مربا باید در جای خشک و خنک نگهداری شود. اگر مربا در معرض نور و گرمای زیاد قرار گیرد، ممکن است خراب شده و شکرک بزند.مراقب زمان پخت مربا باشید. مربا باید بهطور کامل پخته و غلیظ شود. اگر مربا بیش از حد بجوشد و غلیظ شود، ممکن است شکرک بزند.برای نگهداری مربا باید از شیشههای تمیز و استریلشده استفاده کنید. در غیر این صورت، شرایط مناسب برای رشد باکتریها و خراب شدن مربا فراهم میشود.یکی از دلایل اصلی شکرک زدن مربا استفاده از مقدار کم شکر است. نسبت شکر به میوه باید بهطور دقیق رعایت شود.
امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان فوق این مربا بسیار جذاب و خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید. اگر شما در تهیه این مربا از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.