تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

شده از کور رنگی؟ شاید شما هم این مشکل را دارید!

کوررنگی یک مشکل بینایی است که افراد رنگ‌ها را به‌طور صحیح تشخیص نمی‌دهند. این مشکل می‌تواند به‌صورت مادرزادی یا اکتسابی باشد و می‌تواند به صورت ناگهانی به‌وجود بیاید یا طی زمان بیشتری پیشرفت کند. درمان کوررنگی به‌صورت دائمی ممکن نیست، اما برخی از اقدامات می‌توانند به بهبود این مشکل کمک کنند.

از جمله علل اصلی کوررنگی می‌توان به مصرف الکل، مواد شیمیایی، بیماری‌ها و توکسیک‌ها اشاره کرد. درمان کوررنگی مادرزادی بسیار دشوار است، زیرا این مشکل از نقص ژنتیکی ناشی می‌شود. اما در برخی موارد، از جمله مواردی که کوررنگی به دلیل مصرف الکل ایجاد شده است، با خودداری از مصرف مواد مخرّب، می‌توان بهبودی را تجربه کرد.

به طور کلی، از آنجایی که درمان دائمی برای کوررنگی وجود ندارد، پیشگیری از این مشکل از اهمیت بسیاری برخودار است. از جمله پیشگیری‌ها می‌توان به خودداری از مواد مخرّب و الکل، محافظت از چشم‌ها از اشعه‌های مضر، و مراجعه به پزشک برای بررسی منظور شد. از سوی دیگر، افراد می‌توانند از انواع عینک‌ها و لنزهای مخصوص برای کمک به تشخیص رنگ‌ها استفاده کنند.


استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران با بیان اینکه درمان قطعی برای درمان کوررنگی وجود ندارد، اظهار کرد: «اگر کوررنگی به‌دلیل مصرف الکل و مواد شیمیایی بروز کند، خودداری از مصرف نوشیدنی‌هایی از این دست می‌تواند موجب بهبود این بیماری شود، اما در مجموع در حال حاضر، درمان ویژه‌ای برای کوررنگی وجود ندارد.»
به گزارش ایسنا، دکتر هرمز شمس با بیان اینکه کوررنگی می‌تواند به صورت مادرزادی بروز کند، اظهار کرد: پدیده کوررنگی می‌تواند به صورت مادرزادی باشد؛ به نحوی که این افراد می‌توانند فقط رنگ‌های سیاه و سفید را ببینند. سلول‌هایی که در مغز، طول موج نور‌ها را تشخیص می‌دهند و موجب تشخیص رنگ‌ها می‌شوند، در مغز مبتلایان کوررنگی، تولید نشده است.
وی ادامه داد: همچنین تاثیر برخی بیماری‌ها یا توکسیک و مصرف الکل می‌تواند منجر به از بین رفتن سلول‌هایی شود که طول موج نور‌ها را تشخیص می‌دهند و در نتیجه مغز قادر به تشخیص طول موج‌هایی که باعث دیده شدن رنگ‌ها می‌شود، نباشد. همچنین افرادی که الکل مصرف می‌کنند ممکن است رنگ‌های سبز و قرمز را نتوانند تشخیص دهند.
این استاد دانشگاه درباره تاثیر سن بر تشخیص رنگ‌ها نیز گفت: قدرت تشخیص رنگ‌ها با ورود به کهنسالی و پیرشدن چشم‌ها نسبت به افراد جوان کاهش می‌یابد.
شمس درباره چگونگی تشخیص کوررنگی و درمان آن گفت: برخی از افراد قادر به تشخیص رنگ‌ها نیستند؛ در واقع همه چیز را سیاه وسفید می‌بینند. همچنین افرادی هستند که تنها قادر به تشخیص برخی از رنگ‌ها نیستند. برخی از حیوانات نیز نمی‌توانند رنگ‌ها را تشخیص دهند؛ به طور مثال، گربه نمی‌تواند رنگ سبز را تشخیص دهد و مغز این حیوان قادر به تشخیص این رنگ نیست.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه درمانی برای پدیده کوررنگی مادرزادی وجود ندارد، اظهار کرد: اگر کوررنگی به دلیل مصرف الکل و مواد شیمیایی بروز کند، خودداری از مصرف نوشیدنی‌هایی از این دست می‌تواند موجب بهبود این بیماری شود، اما در حال حاضر، درمان ویژه‌ای برای کوررنگی وجود ندارد.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!