آبگوشت باقلا به سبک سنتی جنوبی: راز طعم خوشمزه و دلچسب
آبگوشت باقلا یک غذای خوشمزه و سنتی است که مخصوصاً در جنوب کشور محبوب است. برای تهیه این غذا نیاز به گوشت گوسفندی، باقلا سبز، پیاز، سیر، سبزیجات و ادویههای مختلف دارید. ابتدا باقلا را خیس کنید و پس از آن پیاز و سیر را تفت دهید. سپس گوشت، گوجه فرنگی و سایر مواد را اضافه کنید و در نهایت باقلا و لیمو عمانی را به آبگوشت اضافه کنید. میتوانید آبگوشت را با نان تازه سرو کنید.
برای افزایش طعم و طراوت آبگوشت میتوانید از ادویههای مختلفی مانند زردچوبه، دارچین و ادویه کاری استفاده کنید. همچنین اضافه کردن زعفران دم کرده، سیب زمینی یا هویج نیز به غذا طعم خاصی میدهد. آبگوشت باقلا را میتوانید با سبزیجات معطر و خشک، هویج خرد شده یا آبغوره تند کرد. این غذا را میتوانید در کنار نان تازه و ترشیهای مختلف سرو کنید تا لذت خوردن آن بیشتر شود.
آبگوشت باقلا که برخی به آن آبگوشت بقله یا باقاله نیز میگویند، یک نوع آبگوشت جنوبی خوش طعم است که بیشتر در خوزستان و شهر شوشتر طبخ میشود. برای تهیه این آبگوشت باید از گوشت گوسفندی نسبتا چرب و باقلا سبز استفاده کنید.در این مقاله از تک فانبلاگ میتوانید با طرز تهیه آبگوشت باقلا خوشمزه و سنتی به روش جنوبی آشنا شوید.مواد لازم جهت تهیه آبگوشت باقلا:گوشت آبگوشتی۳۰۰ گرملپه باقلا۲ لیوان فرانسوی دستهدارپیاز۲ عددسیر۲ حبهگوجه فرنگی۴ عددلیمو عمانی۴ عدددارچین، زرچوبه، نمک، فلفل سیاه و ادویه کاریبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازممراحل تهیه آبگوشت باقلادرست کردن آبگوشت باقلا حدود ۱ تا ۲ ساعت طول میکشد و طعم این آبگوشت با همه آبگوشتهایی که تا به حال خورهاید متفاوت است. در ادامه این بخش میتوانید با مراحل طرز تهیه آبگوشت باقلا آشنا شوید.مرحله اول: باقلا را بخیسانیدبرای شروع باقلاها را بشویید و از شب قبل در یک ظرف آب بریزید. برای تهیه این غذا باید از باقلاهایی که از وسط به دو نیم تقسیم شدهاند استفاده کنید.مرحله دوم: پیاز را در روغن تفت دهیدپیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، آن را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید پیازها را اضافه کنید. اجازه دهید پیازها برای چند دقیقه سرخ شوند و بافتی سبک پیدا کنند. مرحله سوم: زردچوبه و سیر را اضافه کنیدمقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و چند دقیقه پیاز را با زردچوبه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. در ادامه میتوانید سیر را رنده و به ماهیتابه اضافه کنید. سپس ترکیب پیاز و سیر را برای ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.مرحله چهارم: گوشت و گوجه فرنگی را اضافه کنیدگوجه فرنگیها را بشویید و به کمک یک چاقوی تیز پوست آنها را جدا کنید. سپس گوجهها را به صورت نگینی خرد کنید. در ادامه گوجه خرد شده را همراه با گوشت به سایر مواد اضافه کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه آبگوشت هویجمرحله پنجم: ادویهها را اضافه کنیدمواد را برای چند دقیقه تفت دهید تا آب اضافه گوجه تبخیر شود و رنگ گوشت تغییر کند. در ادامه دارچین، زردچوبه، ادویه کاری و فلفل سیاه را اضافه کنید. ادویهها را برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود.مرحله ششم: مواد را در قابلمه بریزیددر این مرحله باید همه مواد را همراه با ۶ لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و قابلمه را برای ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم روی شعله گاز قرار دهید. در این مدت درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید گوشت نیم پز شود.مرحله هفتم: تلخی لیموها را بگیریدقبل از این که لیموها را به غذا اضافه کنید، باید آنها را با چنگال سوراخ کنید. سپس لیموها را در ظرف آب داغ بریزید تا تلخیشان گرفته شود.مرحله هشتم: باقلا و لیموها را به آبگوشت اضافه کنیدبعد از ۴۵ دقیقه و زمانی که گوشت نیم پز شد، میتوانید باقلاها را آبکش و به قابلمه اضافه کنید. سپس لیمو عمانیها را نیز آبکش و به همراه کمی نمک به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا مواد آبگوشت به طور کامل بپزند.بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته شوید باقلا اصفهانیمرحله نهم: آبگوشت را سرو کنیدحدود یک ساعت صبر کنید تا آبگوشت کاملا بپزد. در این مرحله اگر مقدار آب آبگوشت زیاد است، باید شعله گاز را زیاد کنید تا آب اضافه غذا تبخیر شود. در انتها آبگوشت را در ظرف مورد نظرتان بریزید و همراه با نان تازه سرو کنید.نکات و فوت و فنهای تهیه آبگوشت باقلادر ادامه این مطلب از مجله آشپزی تک فانبه چند نکته طلایی برای تهیه آبگوشت باقلا اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.برای تهیه آبگوشت باقلا بهتر است از گوشت چرب گوسفندی استفاده کنید تا طعم غذای شما لذیذتر شود.برای این که آبگوشت شما خوشرنگ شود، میتوانید مقداری رب گوجه فرنگی را در روغن سرخ کنید و به غذا اضافه کنید.در صورت تمایل میتوانید به جای لیمو عمانی از مقداری پودر لیمو عمانی استفاده کنید.اضافه کردن ادویه کاری به این غذا اختیاری است، اما طعم فوقالعادهای به آن میبخشد.روش تهیه آبگوشت باقلا شوشتری شباهت زیادی به سایر آبگوشتها دارد، تنها باید برای تهیه آن به جای نخود از باقلا استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید به این غذا مقداری سیب زمینی نیز استفاده کنید. سیب زمینی موجب لعاب دار و غلیظ شدن غذا می شود و طعم بهتری به آن میبخشد.برای این که طعم آبگوشت شما لذیذتر شود میتوانید از مقداری آب قلم و دنبه استفاده کنید.در برخی رسپیها از مقداری هویج خرد شده در این غذا استفاده میشود. به خاطر داشته باشید که اضافه کردن هویج زیاد به این غذا، موجب شیرین شدن مزه آن میشود.اضافه کردن مقداری سبزیجات معطر خشک و تازه طعم فوقالعادهای به این غذا میبخشد.برای مزه دار کردن این غذا میتوانید از مقداری آبغوره یا سرکه نیز استفاده کنید.جنوبیها معمولا آبگوشت باقلا را در کنار خیار، پیاز، انواع ترشی و دوغ سرو میکنند.در برخی رسپیها این آبگوشت را بدون گوجه و رب و به صورت سفید تهیه میکنند.برای مزه دار کردن این غذا میتوانید از مقداری زعفران دم کرده استفاده کنید.جدا کردن پوست گوجه فرنگی کمی سخت است، بنابراین میتوانید برای این کار ابتدا گوجهها را به صورت X برش دهید و برای ۲۰ ثانیه در آب جوش بیندازید. در ادامه گوجهها را آبکش کنید و با آب سرد بشویید تا پوست آنها به راحتی جدا شود.اگر از خوردن غذاهای تند و تیز لذت میبرید، میتوانید این آبگوشت را کمی تندتر از حالت معمول آماده کنید.برای تهیه این آبگوشت در زودپز میتوانید بعد از تفت دادن پیاز، گوشت و انواع چاشنیها، همه مواد را در زودپز بریزید تا غذای شما سریعتر آماده شود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش دوپتی مازندران با باقلا خشکآبگوشت باقلا یک نوع آبگوشت خوشمزه جنوبی است که برای تهیه آن باید به جای نخود از باقلا سبز استفاده کنید. طعم این آبگوشت با آبگوشتی که تا به حال خوردهاید متفاوت است، اما اکثر افرادی که عاشق آبگوشت هستند از خوردن این غذا نیز لذت میبرند.من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…