سریع و ساده: دمپخت سیر تازه، تجربهای شگفتانگیز در آشپزخانهی شما
دمپخت سیر یک غذای خوشمزه و محبوب در فرهنگ ایرانی است که با استفاده از سیر سبز تهیه میشود. این غذا برخی از افراد با اضافه کردن گوشت نیز تهیه میشود، اما روش اصلی آن بدون استفاده از گوشت است. تهیه دمپخت سیر نیز بسیار ساده است و در واقع یک نوع پلو است که در شهر شیراز و مناطق شمال کشور مورد استقبال قرار میگیرد.
برای تهیه دمپخت سیر ابتدا باید برنج را شسته و خیسانده کرده و سیرها را خرد کنید. پیاز را هم خرد کرده و سپس سیر و پیاز را در روغن تفت داده و با برنج مخلوط کرده و به مدتی بپزید. در انتها دمپخت سیر آماده برای سرو شدن است.
میتوانید این غذا را با ترشی، سالاد یا ماست همراه کنید و لذت ببرید. اگر دوست دارید میتوانید سایر سبزیها مانند گشنیز و تره نیز به این غذا اضافه کنید. با دنبال کردن این روش ساده میتوانید یک وعده غذایی خوشمزه و سرپرست برای خانواده خود داشته باشید.
دمپخت سیر، یکی از انواع کتههای است که با سیر سبز تهیه میشود. این دمپخت با مواد اولیه ساده و در دسترسی در زمان کوتاهی آماده میشود. دمپخت سیر یا سیر پلو یکی از غذاهای محبوب شیرازیها و هموطنان شمال کشور است. در روش اصلی این غذا از هیچ گونه گوشتی استفاده نمیشود، اما برخی این غذا را با انواع گوشت طبخ میکنند.ما امروز در این بخش از مجله اینترنتی تک فانبلاگ یکی از کاملترین و خوشمزهترین روشهای تهیه دمپخت سیر را به صورت مرحله به مرحله همراه با ذکر تمام نکاتی که در تهیه این دمپخت باید بدانید را به شما آموز خواهیم داد پس در ادامه مطلب همراه باشید.طرز تهیه دمپخت سیرمدت زمان آمادهسازی مواد اولیه و تهیه این غذا ۴۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب سادهای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجمهای بیشتری این غذا را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی متوسط قرار دارد.مواد لازم جهت تهیه دمپخت سیر:برنج۲ پیمانهسیر سبز۴-۶ شاخهنمک و زردچوبه به مقدار دلخواهروغن به مقدار لازممرحله اول: آماده سازی برنجچند ساعتی قبل از پخت غذا باید برنج را تمیز کنید و بشویید سپس با مقداری آب ولرم بخیسانید.مرحله دوم: آماده سازی سیرسیرها را تمیز کنید، قسمت انتهایی آنها را ببرید. برگهای زرد و پلاسیده را از آنها جدا سازید.سیر را به خوبی بشویید و درون آبکش قرار دهید تا کمی آب اضافیاش گرفته شود.حال با کمک چاقو سیر را به ابعاد ۱-۲ سانتی برش زنید.همه سیرها را به همین ترتیب خرد کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه سیر پلو با مرغ یا ماهیمرحله سوم: آماده سازی پیازپیاز را بشویید و پوست بگیرید.آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید.درون تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را به تابه اضافه کنید.چند دقیقهای تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.مرحله چهارم: افزودن سیرسیرهای خرد شده را به پیازهای درون تابه اضافه کنید و کمی زمان بدهید تا با حرارت کم سیرها تغییر رنگ دهند و آب اضافی آنها گرفته شود.هر از چند دقیقهای سیرها را در تابه زیر و رو کنید تا همه سیرها یکسان سرخ شوند.به مقدار دلخواه سیرها را تفت دهید سپس حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار گذارید.مرحله پنجم: آماده سازی برنجبرنجهای خیسانده شده را درون قابلمه مناسبی بریزید.نمک، زردچوبه و روغن به قابلمه اضافه کنید.مقداری آب روی برنجها بریزید (تا یک بند انگشت روی برنج)حال قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و منتظر بمانید تا محتوای درون آن به نقطه جوش رسد.زمان دهید تا برنجها نرم و بیشتر آب قابلمه تبخیر شود.مرحله ششم: افزودن سیر و پخت غذاترکیب سیر و پیاز را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.مواد را در حد ترکیب شدن به هم زنید.کمی زمان بدهید تا آب قابلمه کاملا تبخیر شود.حال محتوای درون قابلمه را از سمت دیوارهها دور و به مرکز قابلمه هدایت کنید.درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.۳۰-۴۰ دقیقهای زمان دهید تا دمپخت سیر خوشمزه و جذاب شما بپزد.پس از پخت آن را در ظرف سرو بریزید و با ترشی، سالاد یا ماست نوش جان کنید.در تهیه دمپخت سیر به ۳ نکته زیر دقت کنیدبرخی در تهیه این دمپخت از سایر سبزیهای معطر مانند گشنیز، تره، جعفری و شوید استفاده میکنند.شما میتوانید این دمپخت را با برنج آبکشی نیز تهیه کنید، بدین صورت که پس از آبکش کردن برنج به صورت لایه لایه از برنج و سیر درون قابلمه بریزید.میزان افزودن سیر به این غذا کاملا سلیقهای است و میتوانید مطابق ذائقتان مقدار کمتر یا بیشتری سیر به برنج اضافه کنید.امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقهمندان به آشپزی و غذاهای سنتی قرار گرفته باشد و شما نیز همانند روش بالا این دمپخت سیر را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.