سریعتر جوان شوید با جلوگیری از مصرف این ۳ ماده غذایی
مقاله فوق الذکر از سایت خبرآنلاین، در مورد تأثیرات مصرف بیش از حد برخی مواد غذایی بر سلامت و روند پیری انسانها صحبت میکند. این مواد شامل قند، سدیم و آهن هستند که در صورت مصرف بیش از حد، میتوانند خطراتی مانند افزایش خطر ابتلا به دیابت، بیماریهای قلبی، فشارخون بالا و حتی بروز انواع خاصی از سرطانها را افزایش دهند.
توصیهها برای حفظ سلامتی و کاهش خطرات شامل تغذیه سالم و مناسب، مصرف مواد غذایی مفید و مغذی، ورزش منظم، مدیریت استرس و کاهش مصرف مواد حاوی قند، سدیم و آهن در رژیم غذایی است. برای مثال، توصیه شده است که مصرف قند را کاهش داده و به جای آن، سبزیجات و کربوهیدراتهای سالم را جایگزین کنیم. همچنین، باید مصرف سدیم را کنترل کرده و در کپسولهایی که حاوی این ماده هستند، محدودیت اعمال کنیم. در نهایت، مصرف ماده آهن نیز باید با مشورت پزشک کنترل شود تا از افزایش ناخواسته این ماده جلوگیری شود.
خبرآنلاین نوشت: خوردن بیش از حد برخی مواد غذایی میتواند شانس ابتلا به برخی بیماریهای مزمن را افزایش داده و روند پیری را تشدید کند.تغذیه سالم مناسب موجب میشود جوانتر بمانید و دوران پیری سالمتری را سپری کنید. هرچه مقدار مصرف مواد غذایی مفید و مغذی را در رژیم غذایی خود افزایش دهید و در کنار آن به ورزش منظم و مدیریت استرس خود بپردازید، طول عمر بیشتری خواهید داشت.با محدودکردن مصرف این سه ماده که در این مطلب به شما معرفی میشود، میتوانید به شکل تأثیرگذاری از این قبیل اتفاقات جلوگیری کرده و سالهای طولانیتری جوان و شاداب بمانید.۱. قندمصرف زیاد قند سلامتی شما را به ویژه در سنین بالا تهدید میکند و میتواند خطر ابتلا به دیابت و سطح تری گلیسیرید را افزایش دهد و منجر به ناراحتی قلبی شود. همچنین داشتن رژیم غذایی سرشار از غذاهای فرآوری شده مانند قند، خطر چاقی را در پی دارد.سعی کنید سبزیجات را در وعدههای غذایی خود جای دهید، مصرف کربوهیدرات را کاهش دهید و برچسب مواد غذایی را از نظر میزان قند موجود در آنها بررسی کنید.۲.سدیمسدیم برای زنده ماندن نیاز است، اما مصرف بیش از حد آن میتواند سلامت شما را به خطر بیندازد و منجر به بیماریهای قلبی و فشارخون بالا شود.برخی مواد غذایی مانند غذاهای بستهبندیشده و غذاهای رستورانی تا ۱۴۰۰ میلیگرم سدیم در هر وعده نمک دارند. در حالی که روزانه مصرف کمتر از ۲۰۰۰ میلیگرم سدیم توصیه میشود.هر خوراکی که برچسب جدول ارزش غذایی آن، سدیم را ۲۰٪ از نیاز روزانه یا بیشتر نشان داده باشد، یک خوراکی پر سدیم شمرده میشود. جهت کاهش مصرف سدیم، غذاهایی را انتخاب کنید که کمتر از ۷۰۰ میلیگرم سدیم در هر وعده دارند. همچنین سعی کنید مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید.۳.آهنبدن ما برای بسیاری از عملکردهای خود مانند انتقال اکسیژن از ریه به سایر قسمت های بدن، به آهن نیاز دارد. اما با افزایش سن، نیاز ما به آهن دچار تغییر میشود. به عنوان مثال، هنگامی که فرد یائسه میشود، نیاز او به آهن به میزان قابل توجهی کاهش پیدا میکند و در صورت دریافت آهن بیش از نیاز بدن، سلامتی فرد مختل میگردد. آهن اضافی در بافتها، به ویژه در کبد، لوزالمعده، قلب، مفاصل و مغز تجمع میکند و در بروز انواع خاصی از سرطانها و دیابت نقش دارد.پیشنهاد میشود با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید مصرف مکمل آهن برای شما مضر است یا نه.راضیه میرزاحیدری